Premieră: Punk Rock – un nou spectacol pentru publicul tânăr, la Excelsior

Punk Rock – povestea unui grup de liceeni ajunși în pragul examenelor finale – este una dintre premierele lunii martie, la Teatrul Excelsior din București. Montat după piesa cu același nume, scrisă de britanicul Simon Stephens în 2009, spectacolul este pus în scenă de regizorul Vlad Cristache și va avea primele reprezentații pe 10 și 11 martie, de la ora 19.00, la sala „Ion Lucian”.

Punk Rock este un must-see pentru publicul tânăr. Pentru că sângerează ca o rană vie, pentru că e dur, dar în același timp fun și sexy… și pentru că are la bază textul unuia dintre cei mai importanți autori de teatru contemporani. Am alcătuit o trupă rock formată din actorii teatrului și acest live band full electric exprimă tot ceea ce nu poate fi exprimat în cuvinte în scenele piesei… Dar marea calitate a spectacolului este că pune în pagină calitățile celei mai bune trupe de actori tineri din București.

Spectacolul pornește de la o suprapunere conceptuală peste patternul clasic Punk… anti-norme sociale, anti-profesori, anti-părinți, anti tot ce limitează manifestarea liberului arbitru. Dar demersul meu este să interogăm, pe parcursul poveștii, această nevoie de libertate pe care o simt adolescenții și să vedem de unde vine și care sunt consecințele (din păcate, dure) ale acesteia… Unde e limita peste care nu poți să treci în încercarea de a fi cu adevărat liber și să evadezi din cușca normelor impuse de societate? Spectacolul este, în egală măsură, punk și anti-punk.” – a declarat regizorul Vlad Cristache, pentru Zile și Nopți.

PUNK ROCK │ Regia: Vlad Cristache – Teatrul Excelsior, București
Sursă foto: Teatrul Excelsior

Fii primul care comentează on "Premieră: Punk Rock – un nou spectacol pentru publicul tânăr, la Excelsior"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.