Premieră: Solaris, în regia lui Bobi Pricop la Teatrul Excelsior

Solaris este o piesă de teatru, scrisă în 2019 de David Greig, dramaturg și regizor de teatru scoțian, după un roman science fiction din 1961, al cărui autor este polonezul Stanislaw Lem.

Solaris este însă și cel mai recent spectacol al regizorului Bobi Pricop la Teatrul Excelsior din București. Montat după piesa lui Greig, spectacolul se adresează publicului adolescent (12+) – și nu numai – și se va juca în premieră pe 17 și 18 martie, de la ora 19.00, la sala „Ion Lucian”.

Oamenii pornesc în căutarea altor lumi, a altor civilizații, înainte de a-și cunoaște cotloanele întunecate ale sufletului, zonele oarbe, ușile baricadate – cam așa descrie Lem această uluitoare aventură sci-fi. Solaris este, de fapt, o alegorie profundă pentru umanitate, pentru conexiune umană autentică și mi se pare că astăzi, parcă mai mult ca oricând, discuția devine cu atât mai relevantă. Ce căutăm cu adevărat în afara noastră, ce lume ideală sperăm să găsim și care sunt lucrurile din noi de care fugim?” – Bobi Pricop, regizor

SOLARIS │ Regia: Bobi Pricop – Teatrul Excelsior, București
Sursă foto: Teatrul Excelsior

Fii primul care comentează on "Premieră: Solaris, în regia lui Bobi Pricop la Teatrul Excelsior"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.