20 Martie – Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret

Din 2001, 20 martie este Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret.
Este o campanie inițiată de ASSITEJ (Association Internationale du Théâtre pour l’enfance et de la jeunesse), iar motto-ul zilei este: „Duceți, astăzi, un copil la teatru!”.

Anul acesta, mesajul zilei a fost transmis de Sue Giles, președinta ASSITEJ Internațional:
„Duceți un copil la teatru, sau aduceți teatrul la copil!…
Teatrul contează prin contactul direct, răspândirea ideilor, împărtășirea speranței, bucurie. Indiferent dacă are loc într-un teatru sau pe o alee lăturalnică, crearea unui moment sau a unui ritual poate transforma o zi sau o viață, chiar și pentru moment. Prin intermediul teatrului reușim să ne lărgim orizonturile.
Cu ocazia acestei Zilei Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret, îi îndemnăm pe toți cei care lucrează în acest domeniu să caute publicul tânăr care nu a participat încă la un spectacol. Accesul la teatru nu este întotdeauna posibil, așa că ne revine nouă, specialiștilor, să îl facem posibil oriunde și oricum putem. Suntem necesari în toate contextele și practicile noastre diverse, e nevoie să realizăm punți între realitate și imaginație și să permitem dezvoltarea tuturor copiilor și tinerilor de pretutindeni.” 

Sue Giles – Președinta ASSITEJ International

 

 

1 Comment on "20 Martie – Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret"

  1. Celebrarea Zilei Internationale a Teatrului pentru Copii si Tineret subliniaza importanta spectacolului pentru aceasta categorie de public. Copiilor le ofera incredibila posibilitate de a se conecta cu arta si de a simti reprezentarea de spectacol la niveluri profunde. De aceea, la 20 martie, sa mergem impreuna cu cei mici la teatru sa savuram spectacolul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.