Teatrul Gong își redeschide sălile pentru public, la Sibiu

HERMANN VISEAZĂ | regia: Eliza Păuna – Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu

După o pauză de aproape unsprezece săptămâni, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu joacă din nou cu publicul în sală. Primul spectacol din 2021 – Hermann visează – este programat vineri, pe 8 ianuarie, de la ora 18.00. Regulile de protecție sanitară rămân valabile, numărul biletelor puse în vânzare pentru un spectacol reprezintă sub 30% din capacitatea sălii. Cu toate acestea, bucuria revederii este mare, ne transmite Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong, cu atât mai mare cu cât vorbim de o producție recentă, un spectacol montat anul trecut și prezentat până acum doar online.

Hermann visează este povestea unui băiat ca oricare altul. Are numai opt ani, este visător și continuu pus pe joacă și are toate grijile pe care le poate avea un copil la vârsta lui: școala e prea grea, timpul nu îi mai ajunge pentru joacă și este permanent dojenit de părinți și profesori, căci toată lumea vrea să îl schimbe. Imaginația este super-puterea lui Hermann, astfel că orice drum spre școală devine o aventură în care el este eroul salvator pentru părinți, profesori și chiar pentru întregul oraș.

Pus în scenă de Eliza Păuna, Herman visează este un spectacol pentru copii peste cinci ani. Scenografia este realizată de Romulus Boicu, muzica este compusă de Charlie Fălămaș, iar din distribuție fac parte actorii Raluca Răduca, Adrian Prohaska și Lucia Barbu. Prima reprezentație are loc vineri, 8 ianuarie, de la ora 18.00, alte două reprezentații fiind programate în weekend: sâmbătă, 9 ianuarie, de la orele 11.00 și 18.00, și duminică, 10 ianuarie, de la ora 11.00. 

HERMANN VISEAZĂ | regia: Eliza Păuna – Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu

Cel mai mare Gulliver este următorul spectacol din programul lunii ianuarie, la Teatrul Gong din Sibiu. Inspirat de povestea cu același nume, scrisă de Gellu Naum în finalul anilor ´50, spectacolul realizat de Alexandru Dabija, după o adaptare de Leta Popescu, este gândit pe muzica Adei Milea și îl aduce pe scenă pe Matei, un puști care suferă grozav că e prea mic și crește prea încet. Într-o bună zi, se întâmplă însă o minune. Cu ajutorul unui cangur scamator, eroul nostru devine brusc un uriaș cum nu s-a mai văzut și pornește în călătorie spre mare, visul lui dintotdeauna. Spectacolul – din distribuția căruia fac parte actorii Lucia Barbu, Barbara Crișan, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Claudia Stühler, Hansel Andrei, Paul Bondane, Charlie Fălămaș și Adrian Prohaska – se adresează tot publicului peste 5 ani și este programat: vineri, 15 ianuarie, de la ora 18.00, sâmbătă, 16 ianuarie, de la orele 11.00 și 18.00, dar și duminică, 17 ianuarie, de la ora 11.00. 

CEL MAI MARE GULLIVER | regia: Alexandru Dabija – Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu
Foto: Adi Bulboacă


Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” – Sibiu. Foto: Dragoș Dumitru

Fii primul care comentează on "Teatrul Gong își redeschide sălile pentru public, la Sibiu"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.