MiniTEXTE (ep. 2) | Povestea lui Eu

Povestea lui Eu sau Bagă-mă în seamă în vreme de Coronavirus este al doilea episod de teatru filmat din seria MiniTEXTE, difuzată pe canalul de Youtube MiniREACTOR începând din 21-22 noiembrie.

Textul este scris de Ilina Ruxandra Mureșan din Cluj-Napoca, în vârstă de 11 ani, iar punerea în scenă îi aparține regizoarei Delia Gavlițchi. Un copil se luptă cu singurătatea, care devine și mai apăsătoare acum când un virus apărut ca din senin ne-a închis în casă, iar casa a devenit și școală, și loc de joacă, și spațiu de lucru pentru adultul „care le știe pe toate”. Povestea lui Eu sau Bagă-mă în seamă în vreme de Coronavirus este o poveste scrisă, montată și jucată cu sensibilitate, care ne îndeamnă să ne gândim mai bine la ceea ce numim prioritate, dar și la timpul petrecut împreună, în familie. „EU poate fi oricine dintre noi, EU poate fi băiețel sau fetiță, iar Adultul e cel care trebuie să învețe să asculte cu adevărat”, aflăm din prezentarea poveștii.

La fel ca Doi prieteni salvează lumea, primul episod al seriei, și Povestea lui Eu a avut premiera în weekend-ul 21-22 noiembrie și este una dintre cele 12 povești realizate de MiniREACTOR-ul din Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect cultural co-finanțat de Asociația Fondului Cultural Național: MiniTEXTE. Cuvinte de copii. Toate aceste povești pleacă de la texte scrise de copii între 5 și 12 ani, pe o temă deloc ușoară și de actualitate: schimbări neașteptate. Și toate vor fi difuzate pe canalul de Youtube MiniREACTOR până la finalul anului, câte două în fiecare weekend. 


Povestea lui Eu sau Bagă-mă în seamă în vreme de Coronavirus

de: Ilina Ruxandra Mureșan
dramaturg coordonator: Ana Cucu Popescu
regia: Delia Gavlitchi
cu: Alexandra Caras, Alina Mișoc, Doru Mihai Taloș
ilustrații: Lucia Marneanu
muzica: Max Anchidin
video & montaj: Marius Palermo

Episodul poate fi vizionat pe canalul de Youtube MiniREACTOR, intrând pe link-ul: https://youtu.be/It9_ZHlfa9Y. 

POVESTEA LUI EU – regia: Delia Gavlițchi | MiniTEXTE (ep. 2)

_____________________________________
”MiniTEXTE. Cuvinte de copii” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Fii primul care comentează on "MiniTEXTE (ep. 2) | Povestea lui Eu"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.