Maternal – noua premieră a Naționalului din Sibiu

Astăzi, mâine și poimâine, la Sibiu se joacă Maternal. Montat de regizorul Radu Nica, după un text scris de Alexandra Badea, noul spectacol al Teatrului Național Radu Stanca propune o temă deloc confortabilă: copiii instituționalizați.

Maternal – spune regizorul Radu Nica – e un proiect născut din nevoia de a înțelege și îndrepta o realitate mai mult decât îngrijorătoare din societatea noastră: la ora actuală, România are în evidență un număr de aproximativ 53.000 de copii instituționalizați, adică echivalentul populației unui oraș de dimensiuni medii. În contextul în care îmbătrânirea demografică este un fenomen real și îngrijorător al secolului XXI, faptul că noi nu suntem capabili să asigurăm un viitor decent și util societății acestor tineri face ca realitatea să fie cu atât mai inexplicabilă și problema – acută.

Textul este povestea unei femei care încearcă să demanteleze ideile preconcepute, nepăsarea colectivă și structurile administrative corupte care fac posibilă perpetuarea endemică a acestei probleme, dar surprinde, în aceeași măsură, confruntarea individului cu propriile limite, greșeli, exasperări de moment, în lupta cu o stare de inerție comunitară aproape dezarmantă. După cum o sugerează și titlul, tema maternității individuale versus cea colectivă este dezvoltată într-un dialog viu, nuanțat, textul surprinzând o felie de viață autentică, problematică, dar nu cu totul lipsită de speranță a societății românești actuale”.

Spectacolul Maternal – din distribuția căruia fac parte actorii: Raluca Iani, Ali Deac, Iustinian Turcu, Ciprian Scurtea, Andrada Oltea și Iulian Buzuloiu – se joacă pe 19, 20 și 21 august, de la ora 19.00, pe Scena Digitală.

Scena Digitală este platforma creată de Teatrul Național Radu Stanca (TNRS) pentru vizionarea spectacolelor de teatru, în condiții de calitate HD a sunetului și imaginii. Prin achiziționarea biletului, publicul are acces la spectacole noi, de teatru-film, special produse pentru difuzare în mediul online, dar și la spectacole din repertoriul teatrului sibian, înregistrate în 2020 și prelucrate în etapa de post-producție în condiții de calitate HD a sunetului și imaginii. 


MATERNAL

de Alexandra Badea

REGIA: Radu Nica

DIRECTOR DE IMAGINE și MONTAJ: Alexandru Condurache

SCENOGRAFIA: Iuliana Gherghescu

MUZICA ORIGINALĂ: Claudiu Urse

ASISTENT DE REGIE și SUFLEOR: Sanda Anastasof

MANAGER PROIECT: Claudia Maior 

DISTRIBUȚIA: Raluca Iani, Ali Deac, Iustinian Turcu, Ciprian Scurtea, Andrada Oltean și Iulian Buzuloiu 

Fii primul care comentează on "Maternal – noua premieră a Naționalului din Sibiu"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.