Concurs de dramaturgie, la MiniREACTOR-ul clujean

2020 înseamnă proiecte noi în teatrul pentru copii, la MiniREACTOR, în Cluj-Napoca. Până la premiera spectacolului Tărâmul din mijloc, programată pe 18 ianuarie, echipa micuțului teatru de pe strada Petöfi Sándor a lansat astăzi concursul START. Dramaturgie pentru copii. Tema concursului – organizat în cadrul unui proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) – este Lumea virtuală versus lumea analogă, iar înscrierea textelor se face în perioada 15 ianuarie-20 februarie. Piesa câștigătoare va fi pusă în scenă de regizorul Dragoș Alexandru Mușoiu și va intra în repertoriul MiniREACTOR-ului. Alte șase texte, împreună cu primul clasat, vor fi publicate într-un volum online, realizat în parteneriat cu Editura Liternet. În plus, autorii acestor șapte texte vor primi și premii în bani, mai anunță organizatorii.

Concursul START. Dramaturgie pentru copii se adresează tuturor dramaturgilor care doresc să scrie piese pentru publicul foarte tânăr, cel între 3 și 7 ani. Nu se cere un anumit număr de personaje. Trebuie însă ca textul să poată fi jucat de maximum trei actori, într-un spectacol de aproximativ 50 de minute, dată fiind vârsta publicului țintă. Se caută texte originale, scrise cu multă imaginație, într-un limbaj contemporan și adaptat segmentului de vârstă vizat. Sunt acceptate și scenarii non-verbale, nu vor fi însă luate în calcul adaptările și dramatizările.

Pentru înscrierea în concurs, trebuie ca textul să fie încărcat în format .pdf la link-ul: http://bit.do/fogww, cu respectarea următorilor pași:

  1. Choose files – selectarea documentului din calculatorul dumneavoastră.

  2. În câmpul rezervat numelui și prenumelui, se va completa cu un pseudonim.

  3. Se completează adresa de e-mail (aceasta nu este vizibilă pentru deținătorul contului de Dropbox).

  4. Upload.

Textul trimis va conține un titlu și un pseudonim, fără alte date de contact. Rezultatele vor fi anunțate pe 25 februarie, pe pagina de Facebook a MiniREACTOR-ului și pe site-ul www.reactor-cluj.com. Câștigătorii vor fi apoi rugați să se identifice, retrimițând textul, pe lângă datele de contact personale, la adresa de e-mail minireactor@gmail.com

Fii primul care comentează on "Concurs de dramaturgie, la MiniREACTOR-ul clujean"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.