Teatrul Tineretului caută un nou text de dramaturgie contemporană, pentru #SafeSpoTT

Ai un text nou-nouț, pe tema diversității și a toleranței? Se adresează publicului tânăr și nu a fost încă publicat ori pus în scenă? Dacă da, înscrie-te cu el la #SafeSpoTT. Despre ce e vorba? Despre o nouă rundă a concursului de dramaturgie contemporană „Corneliu-Dan Borcia“, organizat de Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, în cadrul proiectului #SafeSpoTT. Se pot înscrie în acest concurs autori tineri, de maximum 35 de ani, iar textele se trimit pe adresa de e-mail: proiecte@teatrultineretului.ro, până vineri, 15 noiembrie 2019. Juriul – format din profesioniști în domeniu și liceeni – va alege un text, acesta urmând să fie montat la Sala Mare a teatrului pietrean.

#SafeSpoTT este un proiect cultural co-finanţat de AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional. Acesta constă în realizarea a trei spectacole de teatru educațional, montate pe texte contemporane, și promovează un spațiu pentru dezbatere, pe tema toleranței și a diversității, destinat publicului tânăr. Textele ce stau la baza spectacolelor sunt selectate în urma unui concurs pentru tinerii dramaturgi. Spectacolele sunt și ele realizate de tineri profesioniști, sub 35 de ani – regizor, scenograf, sound/video designer, coregraf. În toate etapele de lucru, ei sunt asistați de liceeni, aceștia din urmă având astfel ocazia de a vedea cum se face un spectacol, de la idee la premieră. Gândite într-o stagiune mobilă, spectacolele se vor juca în trei orașe din județul Neamț – Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț –, în ideea dezvoltării unui public participativ.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SafeSpoTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț, Colegiul Național „Roman Vodă” din Roman și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. 


Fii primul care comentează on "Teatrul Tineretului caută un nou text de dramaturgie contemporană, pentru #SafeSpoTT"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.