#SAFESPOTT, o nouă rundă. Teatrul Tineretului din Piatra Neamț caută regizor

Teatrul Tineretului din Piatra Neamț caută regizori tineri, sub 35 de ani, pentru montarea celui de-al doilea spectacol în cadrul proiectului #SAFESPOTT. Textul de la care pleacă spectacolul se numește Ghid de supraviețuire pentru tocilari și este scris de Alexandra Bandac, una dintre câștigătoarele Concursului de dramaturgie contemporană „Corneliu-Dan Borcia”.

Spectacolul va fi pus în scenă la Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia”. Detaliile spațiului pot fi găsite pe http://www.teatrultineretului.ro, iar perioada de repetiții este 5 octombrie – 15 noiembrie. Toți cei interesați sunt invitați să solicite textul scriind pe adresa proiecte@teatrultineretului.ro, urmând ca, până la 1 septembrie inclusiv, să trimită pe aceeași adresă: CV-ul, o scrisoare de intenție și propunerea regizorală pentru textul menționat. 

#SAFESPOTT este un proiect cultural co-finanţat de AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional. Acesta constă în realizarea a trei spectacole de teatru educațional, montate pe texte contemporane, și promovează un spațiu pentru dezbatere, pe tema toleranței și a diversității, destinat publicului tânăr. Textele ce stau la baza spectacolelor sunt selectate în urma unui concurs pentru tinerii dramaturgi. Spectacolele sunt și ele realizate de tineri profesioniști, sub 35 de ani – regizor, scenograf, sound/video designer, coregraf. În toate etapele de lucru, ei sunt asistați de liceeni, aceștia din urmă având astfel ocazia de a vedea cum se face un spectacol, de la idee la premieră. Gândite într-o stagiune mobilă, spectacolele se vor juca în trei orașe din județul Neamț – Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț –, în ideea dezvoltării unui public participativ.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SAFESPOTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț, Colegiul Național „Roman Vodă” din Roman și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. 


Fii primul care comentează on "#SAFESPOTT, o nouă rundă. Teatrul Tineretului din Piatra Neamț caută regizor"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.