Poftiți la Legume, în final de stagiune

Un cartof mov? Unde s-a mai pomenit așa ceva! Ba mai mult! O roșie galbenă, o ridiche albă, o ciupercă prea maronie, un ardei prea gras și o țelină de-a dreptul bizară. Și se mai miră că toți râd de ele și că nu le cumpără nimeni.

Ultima premieră a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în această stagiune, este un spectacol pentru copii. Se numește Legume și pleacă de la o poveste despre toleranță și prejudecăți, despre nevoia fiecăruia de a fi iubit și respectat, scrisă de George Cocoș. Spectacolul este pus în scenă de o echipă tânără: Irina Slate – regie, Andreea-Diana Nistor – scenografie, Teodora Budescu – coregrafie, Ștefan Ruxandra – sound-design, iar din distribuția lui fac parte actorii: Rareș Pârlog, Florin Mircea Jr., Cătălina Ieșanu, Ecaterina Hâțu, Dan Grigoraș și Daniel Beșleagă. Spectacolul s-a jucat aseară, de la ora 17.00, la Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia”, o a doua reprezentație fiind programată astăzi, 11 iulie, la aceeași oră. Intrarea este liberă, pe baza invitației ce poate fi procurată de la agenția de bilete a Teatrului Tineretului.

Legume este primul spectacol produs în cadrul #SAFESPOTT, un proiect cultural co-finanţat de AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul constă în realizarea a trei spectacole de teatru educațional, montate pe texte contemporane, și promovează un spațiu pentru dezbatere, pe tema toleranței și a diversității, destinat publicului tânăr. Textele ce stau la baza spectacolelor sunt selectate în urma unui concurs pentru tinerii dramaturgi. Spectacolele sunt și ele realizate de tineri profesioniști, sub 35 de ani – regizor, scenograf, sound/video designer, coregraf. În toate etapele de lucru, ei sunt asistați de liceeni, aceștia din urmă având astfel ocazia de a vedea cum se face un spectacol, de la idee la premieră. Gândite într-o stagiune mobilă, spectacolele se vor juca în trei orașe din județul Neamț – Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț –, în ideea dezvoltării unui public participativ.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SAFESPOTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași, Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț, Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț, Colegiul Național „Roman Vodă” din Roman și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. 

Fii primul care comentează on "Poftiți la Legume, în final de stagiune"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.