Primăvara teatrului. Festivalurile lunii mai

Festivalul este un loc al întâlnirilor, al dialogului și al schimbului. Ca și spectacolul, el este și o modalitate de „arhivare a prezentului”, dar și o continuă reconectare la teatrul timpului nostru, la oferta națională și internațională. Și mai ales la public, acest “element primejdios și superb” în opinia regizorului și scriitorului francez Jean Cocteau.
Facem astăzi un tur al festivalurilor din luna mai, dedicate tuturor vârstelor, pe bicicleta Timpul cireșelor (desenată de Dana Brătășanu) și pe traseul de mai jos. Hai la teatru! 🙂 

Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” | Galați, 13-18 mai 

A 27-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver”, organizat de Teatrul de Păpuși „Gulliver” din Galați, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, va avea loc în perioada 13-18 mai. Spectacolele se joacă la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” și la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, în timp ce Grădina Publică va găzdui, de luni până vineri, activități destinate copiilor, precum și spectacole în aer liber la care accesul publicului este gratuit. 


Zilele Teatrului Matei Vișniec | Suceava, 16-30 mai 

Tema celei de-a 3-a ediții a Zilelor Teatrului Matei Vișniec este „Teatrul și democrația”. Organizat de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava, împreună cu Primăria și Consiliul Local Suceava, evenimentul va avea loc în perioada 16-30 mai, spectacolele ținându-se în 14 locuri din oraș. 


Festivalul Internațional de Teatru „Povești” | Alba Iulia, 19-25 mai 

A 14-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Povești” – festivalul Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia – este organizată cu sprijinul UNITER (Uniunea Teatrală din România), al Primăriei Municipiului Alba Iulia și al Centrului de Cultură „Constantin Bena” din oraș. Evenimentul va avea loc în perioada 19-25 mai, iar spectacolele se vor juca la Casa de Cultură a Studenților și la Casa de Cultură a Sindicatelor.


Festivalul de teatru pentru copii și tineret „Imaginarium” | Ploiești, 20-26 mai

A 2-a ediție a Festivalului de teatru pentru copii și tineret „Imaginarium”, organizat de Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești și cu Asociația „Viitor Art”, se va desfășura în perioada 20-26 mai, spectacolele având loc în sălile Teatrului „Toma Caragiu”, pe aleea pietonală din fața teatrului, precum și în Parcul I.L. Caragiale.


Festivalul Ion Creangă | Piatra Neamț, 24-25 mai

Prima ediție a Festivalului Ion Creangă este organizată de Asociația ANFAR DS și Teatrul Pelerin din Piatra Neamț, în parteneriat cu Primăria Municipiului Piatra Neamț, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” și Colegiul Tehnologic „Spiru Haret”. Evenimentul va avea loc pe 24-25 mai, spectacolele jucându-se la Teatrul Pelerin și la SPOT Bar.


Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino – Caravana poveștilor” | Brașov, 27 mai-2 iunie 

A 5-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „Arlechino – Caravana poveștilor”, organizat de Teatrul Arlechino din Brașov, în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Municipiului Brașov, va avea loc în perioada 27 mai – 2 iunie. Ca în fiecare an, spectacolele se vor juca atât în sala Teatrului Arlechino, cât și la Centrul Cultural Reduta. 


Bicicleta Timpul cireșelor by Dana Brătășanu

Fii primul care comentează on "Primăvara teatrului. Festivalurile lunii mai"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.