Ateliere de circ contemporan pentru copii, la Teatrul Gong din Sibiu!

Vineri, pe 18 ianuarie, la Sibiu încep atelierele „Alandala”. Este vorba de primul modul al atelierului de circ contemporan pentru copii ce va avea loc la Teatrul Gong, până pe 22 februarie.

Organizat în cadrul Programului de Educație Participativă, atelierul de circ „Alandala” se adresează copiilor între 8 și 12 ani și este coordonat de Ramona Cișmaru și Nicolas Peyroux. Cu o experiență de peste zece ani în domeniul circului (proiecte desfășurate în Franța, Irlanda, Bosnia, Polonia și România), cu formare pedagogică în artele circului (L’école de Cirque de Bruxelles) și cu pasiune pentru educația non-formală, cei doi promovează circul ca artă și activitate recreativă în România. Atelierele „Alandala” îmbină disciplinele clasice ale circului (cablu, minge de echilibru, jonglerie și acrobații), cu teatrul, expresivitatea corporală și ritmul. Cei doi profesori își propun ca, printr-o abordare ludică și pedagogică, să încurajeze lucrul în echipă, încrederea și respectul față de sine și față de cei din jur.

Primul modul al atelierului de circ este, practic, o introducere în arta jongleriei, ce presupune lucrul cu diferite obiecte – mingi, diabolo, baton floare, farfurii, pene, pălării, inele și fulare. Modulul constă în șase ședințe, programate vinerea, de la ora 18.00, în perioada 18 ianuarie – 22 februarie. Fiecare sesiune durează aproximativ o oră și jumătate, iar participarea la toate cele șase ședințe este esențială, precizează organizatorii, dată fiind structura modulară a proiectului.

Înscrierea în acest program se face prin achiziționarea unui bilet în valoare de 60 de lei. Biletele – puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din Str. Al. Odobescu, nr. 4 – se plătesc în avans. Ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată. Toate obiectele și materialele de lucru vor fi puse la dispoziția copiilor de către organizatori. Se recomandă ținuta lejeră și încălțăminte de interior. Atenție însă! Locurile sunt limitate, la un modul putând participa doar 12 copii. Dar stați cu ochii pe Teatrul Gong! O nouă serie de ateliere va începe pe 1 martie. Hai la teatru! 🙂 


Sursă foto: Teatrul Gong

Fii primul care comentează on "Ateliere de circ contemporan pentru copii, la Teatrul Gong din Sibiu!"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.