La Oradea, începe Festivalul de Teatru pentru Copii ”Arcadia”

O paradă a păpușilor și a personajelor de basm deschide astăzi, la Oradea, a 5-a ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii ”Arcadia”. Evenimentul se desfășoară până pe 10 iunie și este organizat de Fundația Culturală Festivalul Internațional de Teatru Oradea și de Trupa Arcadia a Teatrului ”Regina Maria”, în parteneriat cu Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Primăria Municipiului Oradea, Organizația Națională ”Cercetașii României” (ONCR) – Centrul Local Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) și Clubul Lions.

Hepp Trupp din Ungaria, Trupa Arcadia a Teatrului ”Regina Maria” din Oradea, Trupa de Marionete a Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” și Compania Sosonuți din Arad, Teatrul Merlin din Timișoara, Reactor de creație și experiment și Teatrul de Păpuși ”Puck”, ambele din Cluj-Napoca, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia, Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, Teatrul Ion Creangă și Teatrul de Animație Țăndărică din București, iată cine participă anul acesta la Festivalul de Teatru pentru Copii ”Arcadia”, aflat la prima sa ediție internațională.

Adresându-se în principal celor mici, spectacolele se joacă la sfârșit de săptămână, în cele două săli ale teatrului orădean. În weekend-ul 1-3 iunie, programul festivalului se desfășoară în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Internaționale a Copilului – Kids Fest Oradea –, iar spectacolele se mută în Cetatea Oradea, intrarea fiind liberă. În săptămâna 4-8 iunie, cei îndrăzneți și creativi sunt invitați să participe la Atelierele de creație și de activități în aer liber. Cum să faci cele mai năstrușnice noduri? Cum să obții o mică operă de artă din hârtie sau cum să construiești un zmeu? Toate acestea – și nu numai acestea 🙂 – se învață la atelierele susținute de ONCR (Organizația Națională ”Cercetașii României”), zilnic, de la ora 16.00, în Cetatea Oradea.

Publicul tânăr este invitat la concert și la spectacol, în ultimul weekend al festivalului. Este vorba de 9 piese de teatru remixate, concertul actorului Alex Ștefănescu – programat vineri, 8 iunie, de la ora 20.00, în Amfiteatrul Cetății Oradea – și de Planeta Manipulare S01, spectacolul regizoarei Delia Gavlițchi, construit pe un text scris de Lorena Copil. Producție a Reactorului de creație și experiment din Cluj-Napoca, în cadrul platformei #TEENSPIRIT, Planeta Manipulare S01 se joacă în Festivalul Arcadia sâmbătă, pe 9 iunie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia.

Până atunci însă, actorii teatrului gazdă își dau întâlnire cu spectatorii de toate vârstele astăzi, la ora 16.00, la Parada de personaje și păpuși de basm. Tradiționala paradă – momentul de deschidere al fiecărei ediții a festivalului de teatru orădean – pornește azi din Pasajul Vulturu Negru și conduce publicul la Sala Arcadia. Aici, la ora 18.00, începe primul spectacol: Inimă rece, o producție a Teatrului Toma Caragiu din Ploiești, inspirată de o poveste scrisă de germanul Wilhelm Hauff și pusă în scenă de regizorul Cristian Pepino.
Hai la teatru! Hai la Festivalul Arcadia! 🙂  


Fii primul care comentează on "La Oradea, începe Festivalul de Teatru pentru Copii ”Arcadia”"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.