La Alba Iulia, reîncep Poveștile

A 13-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru ”Povești” de la Alba Iulia începe luni, pe 7 mai, iar evenimentul zilei este Gala Premiilor UNITER. Decernarea celor mai importante premii acordate anual de Uniunea Teatrală din România va avea loc pe Esplanada Catedralei Romano-Catolice ”Sfântul Mihail” din Cetate și începe la ora 20.00.

Organizat de Teatrul de Păpuși ”Prichindel” și de Consiliul Județean Alba, Festivalul Internațional de Teatru ”Povești” se desfășoară, anul acesta, în perioada 7-13 mai, sub semnul Centenarului – Alba 100, rememorând astfel un moment istoric trăit de români acum 100 de ani, înfăptuirea Marii Uniri de la Alba Iulia, pe 1 Decembrie 1918.

Programul festivalului (pe care îl regăsiți integral pe www.timpulcireselor.ro) cuprinde aproape douăzeci de spectacole pentru toate vârstele, din Târgu Mureș, Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Galați și București. În afara spectacolelor, ce vor avea loc la Casa de Cultură a Studenților și la Casa de Cultură a Sindicatelor, programul Festivalului Internațional de Teatru ”Povești” include expoziții de costume și de fotografie, lansări de carte, conferințe de presă, întâlniri și dialoguri culturale, un concert de jazz și – foarte important, pentru tinerii și foarte tinerii iubitori de teatru – două ateliere.

Primul – Mânuim împreună – se adresează copiilor între 6 și 14 ani și va avea loc zilnic, în Sala Amfiteatru a Casei de Cultură a Studenților. Este vorba de un atelier în care participanții vor învăța să mânuiască marionete, îndrumați de Nuți și Sorin Dorobanțu, actori ai Trupei de Marionete a Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” din Arad. Al doilea atelier – Identitate – este unul de scenografie și se adresează tinerilor între 16 și 19 ani. Coordonat de scenografa Alina Herescu, acesta va avea loc, timp de o săptămână, în Sala Oglinzilor a Casei de Cultură a Studenţilor.
Hai la teatru! Hai la Festivalul Povești! 🙂


Fii primul care comentează on "La Alba Iulia, reîncep Poveștile"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.