Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii ”Arlechino – Caravana poveștilor” 2018

NOUA POVESTE A SCUFIȚEI ROȘII | Regia: Maria Gornic - Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin”, Timișoara | Foto: Alin Zelenco

Lupul își schimbă părul, dar năravul ba. Așa zice-o vorbă din bătrâni. Dar dacă lupul nostru își schimbă nu părul, ci… meniul, fiindcă nu îi (mai) place carnea? Cu năravul, cum rămâne?

Noua poveste a Scufiței Roșii, o producție a Teatrului Merlin din Timișoara, în regia Mariei Gornic, este spectacolul de deschidere în cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii ”Arlechino – Caravana poveștilor” de la Brașov. Organizat de Teatrul Arlechino, în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Municipiului Brașov, evenimentul începe luni, pe 28 mai, cu spectacolul timișorenilor, programat de la ora 11.00, la Sala Arlechino, și se încheie duminică, pe 3 iunie, la Sala Reduta, cu producția Teatrului de Păpuși ”Sunbeam” din Ungaria – A helyseg kalapacsa (Fierarul localității), spectacolul începând la ora 16.00.

Programul actualei ediții a Festivalului ”Arlechino – Caravana poveștilor” cuprinde 16 spectacole ce vor fi jucate atât în micuța, dar cocheta sală a teatrului gazdă, cât și la Centrul Cultural Reduta. Dintre acestea, 12 sunt producții românești, montări inspirate de basme și romane europene (Noua poveste a Scufiței Roșii, Cei trei purceluși, Povestea celor trei purceluși, Prințesa și broscoiul, Mica Sirenă, Pinocchio, Aventurile lui Gulliver), de povești și piese de teatru autohtone (Punguța cu doi bani, Ivan Turbincă, Povestea porcului, Sânziana și Pepelea), dar și de scenarii culese din realitatea înconjurătoare, transpusă cu farmec în teatrul non-verbal (Amintiri dintr-o valiză). Alte 4 spectacole – Harlequinades, Sea of Fantasy, A helyseg kalapacsa și How to treat a Lion`s fear – sunt producții din Italia, Serbia, Ungaria și Bulgaria, la rândul lor inspirate de personaje din commedia dell`arte sau din literatura maghiară, de povești din junglă ori de teme clasice: visul, dragostea, războiul.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii ”Arlechino – Caravana poveștilor” este organizat anual în jurul zilei de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului, iar oferta organizatorilor încearcă să acopere cât mai multe segmente de vârstă, să ofere cât mai multe tipuri de spectacole din teatrul pentru copii și de animație, să aducă la Brașov cât mai multe teatre de stat și companii independente românești, dar și producții de succes din străinătate.

Programul ediției 2018 – pe care îl regăsiți integral pe www.timpulcireselor.ro – confirmă și el efortul Teatrului Arlechino și al partenerilor săi. Timp de o săptămână, publicul larg este invitat la spectacole cu păpuși și marionete, cu actori și păpuși sau doar cu actori, spectacole muzicale, non-verbale, în limba română, dar și în limba maghiară, susținute de cele 16 trupe invitate în acest an la Brașov: Teatrul Merlin (Timișoara), Trupa de Marionete a Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” (Arad), Teatrul de Păpuși ”Prichindel” (Alba Iulia), Teatrul de Păpuși ”Cimborak” (Sfântu Gheorghe), Teatrul de Păpuși ”Puck” (Cluj-Napoca), Teatrul Vasilache (Botoșani), Teatrul de Păpuși ”Gulliver” (Galați), Teatrul de Păpuși ”Cărăbuș” (Brăila), Teatrul ”Căluțul de Mare” (Constanța), Teatrul Colibri (Craiova), Teatrul Ion Creangă și Teatrul de Animație Țăndărică (București), Compania de Teatru Bambabambin (Italia), Teatrul de Păpuși Nis (Serbia), Teatrul de Păpuși ”Sunbeam” (Ungaria) și Teatrul de Păpuși ”Ivan Dimov” (Bulgaria). Hai la teatru! Hai la Festivalul ”Arlechino – Caravana poveștilor”! 🙂

HOW TO TREAT A LION`S FEAR – Teatrul de Păpuși ”Ivan Dimov” din Bulgaria | sursă foto: Teatrul Arlechino – Brașov


Fii primul care comentează on "Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii ”Arlechino – Caravana poveștilor” 2018"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.