Festivalul Internațional de Animație ”Gulliver” 2018

Astăzi, la Galați, începe Festivalul Internaţional de Animaţie ”Gulliver”. Ediția 2018 a celui mai longeviv festival de teatru de animație de la noi se încheie sâmbătă, pe 19 mai, și este organizată de Teatrul de Păpuși ”Gulliver”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați și Consiliul Local Galați.

Douăzeci de spectacole pentru copii, cinci spectacole pentru întreaga familie și alte cinci spectacole pentru adolescenți și adulți se vor juca, timp de șase zile, la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”, în Sala Mare și în Sala Studio, dar și la Teatrul Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard”. Grădina Publică va găzdui, de azi până vineri, atelierele de creație pentru copii – și nu numai 🙂 –, precum și spectacolele în aer liber la care accesul publicului este gratuit.

Programul festivalului este împărțit în trei secțiuni. Prima – secțiunea concurs – cuprinde spectacolele pentru copii și tineret intrate în competiția pentru premiile puse anual în joc de organizatori și acordate de juriul festivalului: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul special al juriului, Premiul pentru regie, Premiul pentru scenografie, Premiul pentru muzica spectacolului, Premiul pentru interpretare feminină, Premiul pentru interpretare masculină și Premiul pentru mânuire.

Anul acesta, în secțiunea concurs putem vedea spectacole susținute de teatre de stat și companii particulare din București, Ploiești, Brașov, Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Craiova, Constanța, Galați, Bacău, dar și din Republica Moldova, Rusia, Bulgaria, Grecia și Portugalia.

Secţiunea OFF găzduiește spectacolele de seară, jucate în afara competiției. Altfel spus, spectacolele pentru întreaga familie, dar și producțiile teatrale ce se adresează adolescenților și adulților. Nu în ultimul rând, secțiunea Outdoor cuprinde animație stradală, ateliere de creaţie şi spectacole în aer liber susținute atât de teatre de stat, cât și de companii de teatru independente, aceasta fiind o secțiune care, pe viitor, ar putea deveni un festival de teatru în aer liber de sine stătător.

Prima ediție a Festivalului Internațional de Animație ”Gulliver” a avut loc în 1992, având încă de la început un caracter competitiv. În timp, Festivalul Gulliver a devenit unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale orașului de pe malul Dunării, dar și un punct de reper pentru profesioniștii din domeniu. An de an, oferta s-a îmbogățit, afirmă organizatorii, iar Festivalul Gulliver a adus în fața publicului gălățean toate teatrele de păpuși, de marionete și de animație din țară, dar și numeroși artiști din străinătate, oferind o gamă largă de spectacole din teatrul de animație.

Hai la teatru! Hai la Festivalul Gulliver! 🙂


Fii primul care comentează on "Festivalul Internațional de Animație ”Gulliver” 2018"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.