Euromarionete – Festivalul Internațional de Teatru de Animație de la Arad

CHILLI RAMIREZ | Regia: Attila Vizauer - Teatrul Arlechino, Brașov | EUROMARIONETE - Festivalul Internațional de Teatru de Animație de la Arad

Aventurile lui Chilli Ramirez și Scufița Roșie sunt spectacolele cu care începe astăzi, la Arad, a XIX-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru de Animaţie (FITA) ”Euromarionete”. Primul este o producție a Teatrului Arlechino din Brașov, în regia lui Attila Vizauer, după o poveste scrisă de Ioan Gyuri Pascu, și începe la ora 9.30, în sala Teatrului de Marionete. Scufița Roșie este spectacolul Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara, în regia lui Bereczki Csilla, și se joacă, de la aceeași oră, la Sala Mare a Teatrului Clasic ”Ioan Slavici”. Ambele spectacole sunt programate și de la ora 11.00, în aceleași săli.

Festivalul Internaţional de Teatru de Animație (FITA) “Euromarionete” se desfăşoară în perioada 3-8 mai şi este organizat de Trupa de Marionete a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” din Arad, selecția spectacolelor fiind realizată de Christian Caimacan, directorul artistic al festivalului.

17 spectacole pentru copii și adulți, jucate de artiști păpușari din Australia, Brazilia, Olanda, Ungaria, Bulgaria și România, iată ce oferă organizatorii la această ediție a Euromarionetelor, potrivit managerului Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” (TCIS), Bogdan Costea.

Stuffed Puppet Theatre/Neville Tranter (Olanda/Australia), Duda Paiva Company (Olanda/Brazilia), Credo Theatre (Bulgaria) și Teatrul Național Pecs (Ungaria) sunt cele patru trupe cu spectacole în selecția internațională. Alte nouă teatre românești vor evolua în selecția națională: Teatrul Arlechino din Brașov, Teatrul Maghiar ”Csiky Gergely” și Teatrul Merlin, ambele din Timișoara, Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca, Trupa Arcadia a Teatrului ”Regina Maria” din Oradea și Trupa de Marionete a Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” din Arad, Teatrul de Animație Țăndărică, Teatrul Ion Creangă și Compania Hopa Trop, toate trei din București.

Spectacolele ediției 2018 a Euromarionetelor – Festivalul Internațional de Teatru de Animație de la Arad – vor avea loc la Sala Mare şi la Sala Studio a Teatrului Clasic ”Ioan Slavici”, dar și Sala Trupei de Marionete, iar programul evenimentului poate fi citit mai jos. Hai la teatru! 🙂


Fii primul care comentează on "Euromarionete – Festivalul Internațional de Teatru de Animație de la Arad"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.