Premieră la Teatrul Gong din Sibiu: Visând glasuri

„…şi te întrebi oare ce sunet scoate părul cald?”
27 Martie, Ziua Mondială a Teatrului, se sărbătorește anul acesta printr-o dublă premieră la Teatrul Gong din Sibiu. Visând glasuri – cea mai recentă producție a teatrului pentru copii și tineret sibian, pentru publicul peste nouă ani – este ”o călătorie senzorială în lumea surzilor”, într-un limbaj accesibil atât copiilor, cât și spectatorilor cu deficiențe de auz.

”Pentru prima dată la noi în ţară, dezvoltăm un spectacol care aduce în prim plan limbajul semnelor. Tot pentru prima dată, distribuim doi copii cu deficienţe de auz într-un spectacol profesionist de teatru”, a declarat înaintea primelor reprezentații Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret ”Gong” din Sibiu, adăugând că, pentru echipa care l-a realizat, munca la acest spectacol a fost o revelaţie, dar şi un angajament ferm pentru incluziune socială, într-un pas firesc spre normalitate.

Visând glasuri este un spectacol în care ”bariera limbajului dintre cei care nu aud şi lumea exterioară se metamorfozează într-un imaginar plin de lirism şi culoare. Glasurile neauzite devin sentimente.” Sentimente complexe, spectaculoase, de o extraordinară plasticitate.

Conceptul spectacolului îi aparține Nicoletei Lefter. Textele ce stau la baza poveștii scenice sunt scrise de Ted Hughes și Lavinia Braniște. Imaginea video este realizată de Paul Mureșan, asistent grafic fiind Liviu Pop, iar sound desing-ul este semnat de Claudiu Urse. Din distribuția spectacolului fac parte: Claudia Stühler, Raluca Maria Şerbu și Emanuel Furdui (elevi ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 2 din Sibiu), Claudiu Urse, Nicoleta Lefter/Paul Bondane.

Spectacolul Visând glasuri se joacă în avanpremieră luni, pe 26 martie, de la ora 18.00, la Sala Parter, și în premieră marți, pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului. De la aceeași oră. Hai la teatru! 🙂 

Fii primul care comentează on "Premieră la Teatrul Gong din Sibiu: Visând glasuri"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.