Coco – Oscarul pentru Cel mai bun film de animație

În familia sa, muzica este interzisă de generații. Și totuși, Miguel – un tânăr mexican în vârstă de 12 ani, căruia îi dă voce actorul Anthony Gonzalez – visează să devină un adevărat cântăreț, la fel ca idolul său, Ernesto de la Cruz (Benjamin Bratt).

Realizat de Lee Unkrich și Adrian Molina, Coco – producție Pixar-Disney – este câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film de animație în 2018. Lansat în toamna anului trecut, inclusiv în cinematografele românești, Coco este un lungmetraj de animație, o poveste cu doi prieteni și extraordinara lor călătorie în Ținutul Morților (colorat ca un poncho mexican) la capătul căreia se dezleagă un mister.

Celelalte nominalizări ale Academiei Americane de Film au fost, în această secțiune: The Baby Boss/Cine-i șef acasă?, o producție DreamWorks Animation, în regia lui Tom McGrath și după scenariul scris de Michael McCullers, The Breadwinner, o animație realizată de Nora Twomey și produsă de Cartoon Saloon, Ferdinand, filmul lui Carlos Saldanha, produs de Blue Sky Studios, Davis Entertainment și 20th Century Fox Century, și Loving Vincent, un film de animație european despre viața pictorului Vincent van Gogh, realizat de Dorota Kobiela și Hugh Welchman.

Dacă ne uităm cu atenție, avem aceiași nominalizați din Gala Globurilor de Aur, cele mai importante premii din industria filmului de peste Ocean, după Oscaruri, acordate anual în ianuarie. Și același câștigător. Ceea ce confirmă ”teoria” conform căreia Globurile de Aur sunt considerate indicii destul de sigure în privinţa câştigătorilor din competiţia supremă: Oscarul. Hai la film! 🙂

Fii primul care comentează on "Coco – Oscarul pentru Cel mai bun film de animație"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.