Weekend ”animat” la Cinema Elvira Popescu

INCREDIBILA POVESTE A PEREI URIAȘE / Regia: Amelie Næsby Fick, Jørgen Lerdam și Philip Einstein Lipski (Danemarca, 2017)

Viața mea de Dovlecel, Incredibila poveste a perei uriașe și Trei prieteni aventuroși – Petrecere în Mullewapp sunt cele trei Filme pentru întreaga familie, la Cinema Elvira Popescu, în primul weekend din 2018. Toate trei sunt filme de animație. Toate trei sunt producții europene.

Câștigător a două premii César în 2017 – pentru cel mai bun film de animație și pentru cea mai bună adaptare a unui text –, Viața mea de Dovlecel este o coproducție franco-elvețiană din 2016, în regia lui Claude Barras. Inspirat de romanul Autobiografia unui Dovlecel, scris în 2002 de Gilles Paris, filmul regizorului francez este o poveste nu tocmai veselă, ce atinge un subiect delicat – viața copiilor din orfelinate –, dar care, în final, îți lasă o stare de bine. Animația lui Claude Barras este programată sâmbătă, pe 6 ianuarie, de la ora 11.00.

Tot sâmbătă, dar de la ora 16.00, în aceeași selecție puteți vedea Incredibila poveste a perei uriașe, o animație daneză din 2017, realizată de Amelie Næsby Fick, Jørgen Lerdam și Philip Einstein Lipski. O poveste uimitoare cu o pară plutitoare, apărută peste noapte, cu insule misterioase, cu pirați, dragoni de mare și fantome curioase.

Trei prieteni aventuroși – Petrecere în Mullewapp încheie primul weekend rezervat filmelor pentru întreaga familie, la cinematograful Institutului Francez din București. Este vorba de o animație germană, realizată anul trecut de regizoarea Theresa Strozyk, o poveste simpatică și amuzantă, cu trei prieteni și… o bicicletă, inspirată de o carte scrisă de Helma Heine, scriitor german de literatură pentru copii și adolescenți. Hai la film! 🙂

TREI PRIETENI AVENTUROȘI – PETRECERE ÎN MULLEWAPP / Regia: Theresa Strozyk (Germania, 2017)


VIAȚA MEA DE DOVLECEL / Regia: Claude Barras (Elveția-Franța, 2016)

Fii primul care comentează on "Weekend ”animat” la Cinema Elvira Popescu"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.