Premieră la Teatrul Luceafărul din Iași: Frumoasa și Bestia

FRUMOASA ȘI BESTIA / Regia: Ion Ciubotaru - Teatrul Luceafărul, Iași / Foto: Dușa Ozolin

Duminică, pe 28 ianuarie, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Luceafărul” din Iași ne invită la prima premieră acestui an – Frumoasa și Bestia. Inspirat de basmul Fraților Grimm, spectacolul este pus în scenă de regizorul Ion Ciubotaru, după dramatizarea lui Călin Ciobotari, și este o poveste pe o temă mereu actuală: Ce alegem între frumusețea chipului și frumusețea sufletului?

„Desigur, în prim-plan rămâne povestea, aceea a Fraților Grimm – declară regizorul Ion Ciubotaru înaintea primei reprezentații –, dar pe fundal, ceea ce dorim să fie temă de meditație pentru publicul de toate vârstele este acest echilibru atât de important în lume între frumusețea fizică, cea decorativă, dar trecătoare, și frumusețea ideilor, a atitudinilor, a felului în care ne purtăm cu ceilalți. Sunt subiecte eterne, valabile în zilele noastre când adesea aspectul exterior devine, pentru mulți, mai important decât alte calități omenești, ca blândețea, generozitatea, empatia, care rezistă în timp. Despre acestea vorbește spectacolul nostru”.
Spectacolul de duminică începe la ora 11.30 și se joacă la sala mare. Hai la teatru! 🙂

*

FRUMOASA ȘI BESTIA
Dramatizare: Călin Ciobotari, după basmul Fraților Grimm

Distribuția: Ioana Iordache, Dragoș Maftei, Viorel Vârlan, Aurelian Diaconu, Raluca Pintilie, Elena Zmuncilă, Gabriela Andrei, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu Trif, Claudiu Gălățeanu

Regia: Ion Ciubotaru
Scenografia: Viorica Perju

Fii primul care comentează on "Premieră la Teatrul Luceafărul din Iași: Frumoasa și Bestia"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.