Premieră la Excelsior: Împăratul muștelor

Un grup de copii este evacuat din calea războiului. Avionul care ar trebui să îi salveze este însă doborât deasupra unei insule din mijlocul Pacificului. Există totuși supraviețuitori. Doar că ceea ce s-ar putea transforma într-o extraordinară aventură, într-un spațiu feeric, necontaminat, ferit de regulile adulților, dar mai ales de atrocitățile războiului, devine un coșmar ce pune capăt viselor, atunci când natura umană își spune cuvântul.

Teatrul Excelsior începe anul cu o premieră: Împăratul muștelor. Inspirat de romanul cu același titlu – una dintre capodoperele literare ale secolului 20, al cărei autor este britanicul William Golding –, spectacolul teatrului bucureștean este pus în scenă de Tudor Lucanu și se va juca în premieră pe 11 și 12 ianuarie, la Sala Mare.

Împăratul muștelor este o operă esențială – spune tânărul regizor, la primul său spectacol pe scena Excelsiorului – care, alături de scrieri ca Portocala mecanică sau Ferma animalelor, studiază natura umană în profunzimea ei… Scrierea lui William Golding este de o contemporaneitate cutremurătoare. Problema violenței, atacurilor tinerilor asupra altor tineri, fenomenul de „bullying” sunt din ce în ce mai acute. Și chiar dacă o poveste nu poate schimba lucrurile dintr-o dată, poate să îl facă pe cititorul ei sau pe spectatorul care vede această poveste la teatru să își pună anumite întrebări și să discute despre aceste probleme”.

Spectacolul lui Tudor Lucanu pleacă de la textul scris de Golding în 1954 și este construit pe adaptarea semnată de Nigel Williams, în traducerea Ozanei Oancea. Scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica, iar mișcarea scenică lui Ștefan Lupu. Muzica și universul sonor sunt realizate de Petre Ancuța, echipa de creație completându-se și cu Alina Dumitrache, asistent. Din distribuția spectacolului – programat pe 11 ianuarie, de la ora 17.00, și pe 12 ianuarie, de la ora 19.00 – fac parte: Ştefan Iancu, Vlad Ionuț Popescu, Mihai Mitrea, Ștefan Mihai, Alex Popa, Dan Pughineanu, Andrei Bibire, Dan Clucinschi, Vlad Lință, Alin Potop, Loredana Cosovanu și Mircea-Alexandru Băluță.
Hai la teatru! 🙂

Fii primul care comentează on "Premieră la Excelsior: Împăratul muștelor"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.