Excelsior Teen-Fest 2017

#EmojiPlay este spectacolul de deschidere în cea de-a treia ediție a Festivalului de teatru pentru adolescenți – Excelsior Teen-Fest. Organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul Excelsior, evenimentul începe sâmbătă, pe 30 septembrie, la ora 19.00, cu spectacolul de teatru coregrafic realizat de Gigi Căciuleanu, și se încheie duminica viitoare, pe 8 octombrie, tot cu o producție a teatrului gazdă – Our Ladies of Perpetual Succour/Fecioarele noastre grabnic ajutătoare, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu.

Dedicate producțiilor de teatru profesionist, Teen Attitude și Reborn Classics – principalele secțiuni ale festivalului – ating universul adolescentin, cu preocupările și problemele specifice vârstei, în spectacole montate pe texte contemporane, mai mult sau mai puțin cunoscute publicului tânăr, dar și ”marea literatură” cu care liceenii vin în contact în anii de școală, în câteva ”re-citiri regizorale” ale dramaturgiei clasice. Spectacolele – selecționate de criticul de teatru Oana Borș – aduc în festival trupe românești din București, Timișoara, Sibiu și Brăila, dar și companii străine din Italia, Franța și Polonia, și sunt găzduite de Teatrul Excelsior, Teatrul Odeon, Teatrul Mic, Teatrul Metropolis și Teatrul Național.

Realizată în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, secțiunea #teatruînlicee este gândită ca o platformă de comunicare directă între artiști și adolescenți chiar în mediul în care aceștia din urmă se formează – liceul. Întâlnirile programate în această secțiune iau forma unui dialog între creatorii unui spectacol și liceeni, dialog ce pleacă de la vizionarea unei producții de teatru documentar și se construiește în jurul unei teme propuse.

Secțiunea Teens în the spotlight – realizată în parteneriat cu Asociația T.E.T.A. – reunește aproximativ 30 de tineri din trupe de teatru bucureștene care, timp de cinci zile, vor prezenta un performance în aer liber, în timp ce Atelierele Teen-Fest – organizate în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika și CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative) UNATC – le propun participanților ”întâlniri” mai mult decât interesante cu teatrul participativ, filmul de animație, editarea video și modelarea în 3D. Susținute de profesioniști în domeniu, Atelierele Teen-Fest sunt reunite sub tema Pereții vorbesc și au drept scop explorarea vieții orașului prin intermediul culturii urbane. Cultura urbană este de altfel ”pălăria” sub care se desfășoară ediție din acest an a Festivalului de teatru pentru adolescenți – Excelsior Teen-Fest care începe mâine, la Teatrul Excelsior, și ține nouă zile. Hai la teatru! 🙂

Fii primul care comentează on "Excelsior Teen-Fest 2017"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.