Ideo Ideis 2017

Luni seară, Casa de Cultură din Alexandria a găzduit festivitatea de deschidere a celei de-a XII-a ediții a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis. Nouăsprezece spectacole se vor juca în această săptămână (7-13 august) pe Terasa Conciato și la Sala Polivalentă din oraș. Zece dintre acestea sunt spectacole de teatru profesionist, producții ale unor teatre de stat și companii independente românești, celelalte nouă fiind spectacole de teatru tânăr, susținute de trupele de liceeni înscrise în festival.

Pentru publicul larg, programul acestui eveniment cultural – organizat anual, în luna august, de Asociația T.E.T.A – cuprinde și paisprezece spectacole stradale în centrul pietonal, două proiecții de film românesc (Ana, mon amour și Sieranevada) în sala de cinema a Casei de Cultură, precum și concertul Fanfarei Transilvania care va încheia festivalul, duminică noapte, pe scena special amenajată în centrul orașului.

Adolescenții – spectatori sau participanți la festival – sunt invitați nu doar la teatru, film și concert, ci și la tradiționalele întâlniri, am putea spune, cu personalități din domeniul culturii, artelor și sportului. Seara povestitorilor îi va aduce în fața liceenilor pe membrii echipei Funky Citizens – Elena Calistru, Cosmin Pojoranu și Ovidiu Vanghele –, pe jurnalista Elena Stancu și pe fotograful Cosmin Bumbuț (Teleleu), pe pictorul Roman Tolici și pe fotbalistul Bogdan Stelea, în timp ce Masterclass-urile vor fi prilej de întâlnire cu actorii Claudiu Bleonț și Tudor Chirilă.

Ideo Ideis este – conform organizatorilor – un festival de teatru pentru comunitate și, în același timp, un eveniment dedicat procesului de educație alternativă pentru liceenii din România. Structura festivalului este unică și are rolul de a-i ajuta pe tinerii participanți să își îmbunătățească abilitățile de comunicare, să relaționeze cu persoane de aceeași vârstă și cu preocupări similare, dar și cu personalități din diferite domenii care le pot deveni modele în dezvoltarea personală și profesională.

În afara spectacolelor de teatru profesionist (la care prețul unui bilet este 10 lei), accesul la toate evenimentele Ideo Ideis este gratuit, în limita locurilor disponibile (excepție făcând doar atelierele dedicate liceenilor), ne mai anunță organizatorii. Și ca să ajungem mai ușor, dacă venim din București, avem la dispoziție un shuttle bus Ideo Ideis. În perioada 7-13 august, mașina face curse zilnice, după următorul program: la dus, plecarea din București este la ora 12.00, de la baza Dealului Mitropoliei, iar la întors, plecarea din Alexandria este la ora 24.00, de pe platoul din fața Casei de Cultură. Hai la Ideo Ideis! 🙂

Fii primul care comentează on "Ideo Ideis 2017"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.