Pe tine cine te minte? – IDEO IDEIS 2017

De azi într-o săptămână începe IDEO IDEIS. A 12-a ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr – organizat anual în Alexandria, de Asociația T.E.T.A – are loc în săptămâna 7-13 august, iar tema acestui an este autonomia și pleacă de la întrebarea: Pe tine cine te minte?

Conform unui studiu al UNICEF din 2013, 96% dintre adolescenții români se uită zilnic la televizor, 88% utilizează în fiecare zi internetul și doar 16% spun că nu au niciun cont de social media. Cum reușesc liceenii să facă slalom printre toate informațiile pe care le primesc de pe aceste canale? Cum putem să-i încurajăm să nu le mai considere din start ca fiind adevărate? Și, mai ales, cum îi putem ajuta să verifice informațiile pe care le au înainte de a-și forma o opinie? Acestea sunt întrebările organizatorilor Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS în jurul temei propuse, temă susținută vizual prin spoturi video despre mituri din societatea românească, dar și prin cele trei afișe ale ediției realizate de Alexandru Nimurad, Sorina Vazelina și Maria Zurbagiu, pe care le puteți vedea atât pe paginile de web ale organizatorilor, cât și pe cele ale revistei Timpul cireșelor. 🙂

”Pentru că strângem 200 de adolescenți într-o tabără de educație alternativă în Alexandria – ne informează organizatorii festivalului –, încercăm an de an s-alegem o temă constructivă pentru educația lor și care poate, prin campania de comunicare, depăși granițele festivalului în termeni de impact. După ce anul trecut am vorbit despre empatie, tema celei de-a 12-a ediții este autonomia.

Prin campania „Pe tine cine te minte?”, ne propunem să revizităm mituri, stereotipuri socio-culturale și minciuni, voite sau nu, care ne pot marca în copilărie și adolescență (n. red.), pentru a ajuta liceenii din festival – și nu numai – să conștientizeze importanța autonomiei și a spiritului critic.

În spoturile video ale campaniei, Alina Gavrilă Borțun (Creative Director), Adi Bulboacă (fotograf, Scena9), Elena Calistru (Funky Citizens), Svetlana Cârstean (poetă), Dorina Chiriac (actriță, mentor IDEO IDEIS), Oana Giurgiu (producătoare, TIFF), Cristian Lupșa (editor, Decât o Revistă), Marius Manole (actor, mentor IDEO IDEIS), Cristian Neagoe (manager cultural, Street Delivery), Psihotrop (rapper), Vlad Tăușance (trainer de comunicare), Alex Tocilescu (scriitor), Roman Tolici (artist) și Vlad Levente Viski (activist, MozaiQ) au răspuns la întrebarea „Pe tine cine te-a mințit în adolescență?”, au identificat mituri încă actuale în societatea românească și au încercat să găsească ponturi pentru a evita dezinformarea.

Este pentru prima oară când IDEO IDEIS are mai multe vizualuri. Artiștii Alexandru Nimurad, Sorina Vazelina și Maria Zurbagiu au venit cu propriile interpretări asupra campaniei, declinate în cele trei afișe ale ediției de anul acesta ale IDEO IDEIS, pe care le veți regăsi și pe materialele de la Alexandria”. Hai la IDEO IDEIS! 🙂


Afișul Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS 2017 – ilustrație: Alexandru Nimurad


Afișul Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS 2017 – ilustrație: Sorina Vazelina


Afișul Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS 2017 – ilustrație: Maria Zurbagiu


 

Fii primul care comentează on "Pe tine cine te minte? – IDEO IDEIS 2017"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.