La un metru de tine – ultima premieră a stagiunii la TIC

”Suntem la un metru unul de celălalt, iar istoria întâlnirii noastre – tu și eu – se compune din două povești, două voci, două puncte de vedere. Cine e mic? Cine e mare? Pe măsură ce petrecem timp împreună, clipă cu clipă, minut cu minut, ne cunoaștem mai îndeaproape, pentru ca apoi, ghidați de instinct, să construim împreună spațiul din jur și să ne inventăm propriile povești”.

Cel mai recent spectacol produs de Teatrul Ion Creangă – La un metru de tine – este povestea întâlnirii dintre El, un tată, un bunic și Ea, o fetiță a străzii, care trăiește într-o lume mică și pătrată. Par foarte diferiți unul de celălalt. Și pare că lumile lor nu se vor intersecta niciodată. Dar există un instrument care poate face ca toate deosebirile să dispară – imaginația. Cu multă răbdare și duioșie, El o învață pe Ea să își folosească imaginația pentru a-și schimba perspectivele, pentru a transforma pătratul într-un fluture, într-o umbrelă sau un balon.

Creat de Andrea Buzzetti (Teatrul La Baracca – Testoni Ragazzi, Italia), spectacolul La un metru de tine ia forma unui mic poem nonverbal, adresat copiilor între 2 și 5 ani. Alături de Ea (Andra Mirescu/Mădălina Dorobanțu) și de El (Alexandru Ștefănescu/Tudor Morar), spectatorii vor descoperi un univers fermecat, aflat la doar un metru distanță, care se transformă cu ușurință prin gesturi și mișcări imaginate de coregrafa Andra Burcă.

După Semințe-Semi – un alt spectacol din repertoriul TIC-ului, produs în 2009 –, La un metru de tine reprezintă a doua colaborare a teatrului bucureștean cu artiștii de la Teatrul La Baracca – Testoni Ragazzi. Andrea Buzzetti – actor, regizor și scenarist, cu o experiență de peste 10 ani în teatrul pentru copii de vârstă mică – este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști ai companiei. Prin turnee, ateliere și activitatea sa de cercetare, Andrea Buzzetti promovează în toată lumea importanța artelor spectacolului în primii ani de viață.

Premiera oficială a spectacolului are loc vineri, pe 30 iunie, orele 17.00 și 19.00, la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23, Sectorul 1 – București). Spectacol este realizat în cadrul proiectului european multianual Small Size, Performing Arts for Early Years, finanțat de Programul Europa Creativă 2014-2020. Hai la teatru! 🙂

Fii primul care comentează on "La un metru de tine – ultima premieră a stagiunii la TIC"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.