Festivalul OPERA COPIILOR

Astăzi, în București, a început a treia ediție a Festivalului ”Opera copiilor”. Organizat de Primăria Municipiului București în colaborare cu Opera Comică pentru Copii, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, festivalul ține până duminică, 4 iunie, și se desfășoară în Parcul Herăstrău, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și la Palatul Național al Copiilor.

Spectacole, joacă, distracție și educație. Acestea sunt cele patru concepte în jurul cărora sunt grupate activitățile ediției 2017 a festivalului bucureștean. În cadrul programului gândit pentru întreaga familie, spectatorii sunt invitați să vizioneze producțiile Operei Comice pentru Copii – concerte lecție, spectacole interactive, operă și balet, musicalurile din Trilogia Creangă 180, poveștile simfonice – programate la scena de pe malul lacului din Parcul Herăstrău și la Gospodăria Moișeni din Muzeul Satului. O altă scenă amenajată în parc este destinată recitalurilor susținute de corurile Cantus Mundi și de ansamblurile Simfonia Mundi din toată țara. Astăzi, la Palatul Național al Copiilor, a început și concursul internațional de balet EuRO Dance.

Joaca este asigurată în corturile special pregătite, unde copiii au la dispoziție puzzle-uri și diferite jocuri, dar și posibilitatea de a se picta pe față sau de a face fotografii la minut. Filmele difuzate la Cinema Opera Comică pentru Copii, precum și atelierele destinate copiilor și părinților se încadrează în componenta Educație din acest festival. Cât despre distracție, aceasta va fi prezentă pe toată durata evenimentului. Zilnic, în Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, va avea loc o vânătoare de comori cu indicii ce îi vor purta pe cei mici în incinta muzeului, în timp ce în Parcul Herăstrău va fi organizat turul „În spatele cortinei”, din oră în oră pe Aleea Michael Jackson.

Cel mai important eveniment al Festivalului „Opera Copiilor” va fi găzduit – și în acest an – de Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău. Pe 3 iunie, de la ora 19.00, publicul va avea parte de un spectacol de gală, cu momente coregrafice din stagiunea curentă și arii de operă îndrăgite, oferite de artiștii Operei Comice pentru Copii. Hai la Opera copiilor! 🙂

Fii primul care comentează on "Festivalul OPERA COPIILOR"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.