Cu un motto inspirat – Din carte în carte până departe –, Editura Humanitas a lansat sâmbătă, pe 10 iunie, Cărțile vacanței din colecția Humanitas Junior. Evenimentul – ce le-a avut drept invitate pe scriitoarele Delia Calancia (la 9 ani, cea mai tânără autoare publicată de Humanitas), Ioana Bâldea-Constantinescu și Ioana Nicolaie – a avut loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, a fost moderat de Iustina Croitoru, coordonatoarea colecției Humanitas Junior, și dublat de un atelier de pictură pentru copii, condus de Mihail Coșulețu, pictor și ilustrator de carte.
Opt titluri sunt trecute pe lista cărților de vacanță de Humanitas în această vară. Opt cărți pentru juniori, dar nu exclusiv, pe care le puteți vedea mai jos într-o succintă prezentare. Lansată în luna mai, la Bookfest, O zi din viața Deliei așa cum le-a povestit-o trimișilor noștri speciali este o carte scrisă și ilustrată de Delia Calancia, o foarte tânără scriitoare din Vaslui, care a încheiat întâlnirea de sâmbătă cu o sesiune de… desenografe. Cei de vârsta ei o vor citi probabil cu foarte mult interes. 🙂
Secretul monstrului. O poveste cu povețe, trei pisici și o surpriză – cartea Otiliei Mantelers, ilustrată de Livia Coloji – îl are în centrul acțiunii pe Jojo, ”cel mai năzdrăvan pisoi din câți ați întâlnit”, și prinde cititorul de orice vârstă.
Pandora este o carte ”cu scoarțe de satin auriu, desene în culori calde și o poveste plină de tandrețe” cu o vulpiță ce trăiește singură într-o lume de lucruri stricate. Autoarea cărții – text & ilustrație – se numește Victoria Turnbull.
Grădinarul nopții – cartea fraților Terry și Eric Fan – este povestea lui William, un băiat crescut la orfelinat, și a unui grădinar misterios care transformă, peste noapte, un orășel cenușiu într-unul de basm, dând formă și culoare grădinilor.
Scrisă și ilustrată de Ana Alfianu, Val și Cetatea sufletelor este tot o poveste cu un băiat. Îl cheamă Val, are 10 ani și face parte din specia visătorilor. Mai multe, citiți în carte. 🙂
Micul Prinț – celebrul roman al scriitorului francez Antoine de Saint-Exupéry – este și el pe lista cărților de vacanță de la Humanitas Junior, ilustrat fiind de această dată cu desenele lui Mihail Coșulețu.
George și luna albastră – volumul 5 al seriei George, ai cărei autori sunt Lucy și Stephen Hawking – ne invită ”într-o călătorie fantastică spre una dintre lumile lui Jupiter”. Programe spațiale, tabare de antrenament pentru zboruri interstelare… Vă place cum sună?
În sfârșit, Istoria omenirii – cartea scrisă de Hendrik Willem Van Loon, adusă la zi și ilustrată de Robert Sullivan – este o poveste interesantă ce pleacă din preistorie și ajunge la rețelele de socializare de astăzi, Facebook și Twitter, urmărind evenimente și personalități fără de care lumea în care trăim ar fi arătat cu totul altfel. Vine vacanța! Fă-ți timp pentru lectură! 🙂
Fii primul care comentează on "Cărțile vacanței, la Humanitas Junior"