Amintiri din copilărie pe Kiseleff

Copii, părinți și bunici. Soare, joacă și relaxare. Teatru și muzică… Altfel spus, în Parcul Kiseleff din București a început ieri a IV-a ediție a Festivalului Amintiri din Copilărie. Organizat de Primăria Capitalei și Teatrul Ion Creangă, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 – București, festivalul se desfășoară până duminică, 11 iunie, într-un program variat ce cuprinde spectacole și concerte, instalații creative și jocuri haioase pentru tinerii exploratori, ateliere și demonstrații dintre cele mai interesante ori lecturi din poveștile clasice printre perne fermecate.

Între invitații acestei ediții se numără actori, instrumentiști, dansatori și acrobați din Germania (Dulce Compania și Aras Stilt Band), Olanda (Het Mobiele Naaiatelier), Franța (Cie Mandingue), Italia (Fanfara Amaseno), Elveția (Orchestra Fluturilor), dar și artiști din Israel (coregraful Ofir Yudilevitch și trupa de percuționiști Navon Amos & Demente Drummers) a căror prezență este posibilă cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România.

Acestora li se adaugă artiști români și facilitatori locali care vor anima programul la scenă, unde putem vedea spectacole de teatru de păpuși, ventrilocie, improvizație, show-uri cu baloane de săpun, momente de magie, jonglerii și acrobații. Tot aici sunt programate concertele: de la jazz (Jazzappella, Jazz for Kids) și muzică clasică (Bucharest Winds) la muzică veche românească (Trei Parale & Maruca Iordan) sau muzică rock (Corul de Copii al Operei Naționale București).

Surprizele vin și din alte zone ale parcului care au fost transformate în centre de activități: Amfiteatrul bucuriei, Poienița botoșeilor, Peluza simfonică, Pătuțul fermecat sau Copacul colorat. Coordonate de un grup de artiști plastici, inspirați și prietenoși, atelierele de creativitate pentru copii – cele mai căutate activități – au loc zilnic, programul desfășurându-se cu sprijinul Loteriei Române.

Duminică, 11 iunie, la ora 11.00, bucureștenii sunt invitați pe Șoseaua Kiseleff, la Parada Teatrelor pentru Copii, tradiționala plimbare a celor mai îndrăgite personaje, reunite într-un alai de poveste. Alături de fluturii colorați și acrobații pe catalige, participă la defilare artiști de la Teatrul Ion Creangă, Circ & Variete Globus și Opera Comică pentru Copii, tineri cântăreți (Ansamblul vocal-instrumental Nova), dansatori (Trouble Dance Company) și sportivi talentați (Instinct Taekwondo Team, Club Sportiv Radu Sensey, Kempo-Muay, Federația Română de Judo, Federația Română de Lupte și Federația Română de Sambo).

Alaiul va fi însoțit de reprezentanți de la Ministerul Apărării Naționale (MApN), Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) – Detașamentul de Voluntari și Asociația Tradiții Militare. Parada se încheie în alveolele de pe Șoseaua Kiseleff (spre Piața Victoriei), la ora 11.30, cu o demonstrație Drill Team susținută de Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, alături de Muzica Reprezentativă a Armatei. Programul continuă pe acordurile Fanfarei Amaseno care va conduce publicul spre scenă și spre peluzele care găzduiesc, începând cu ora 12.00, activitățile realizate de partenerii instituționali: IGSU și Poliția Română. Aceștia le vor prezenta copiilor și tinerilor prezenți în parc o serie de măsuri de prevenție și educație, menite să încurajeze adoptarea unui comportament adecvat în situații limită.

Un alt punct de atracție al zilei de duminică îl constituie programul propus de Baza de instruire pentru Vânători de munte „Bucegi” – Predeal, cei mici fiind invitați între orele 12.00 și 18.00 să testeze tiroliana și peretele de escaladă instalate de reprezentanții MApN.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Festivalului Amintiri din Copilărie este liber. Participarea la atelierele programate la Peluza simfonică și în Poiana botoșeilor se face în limita locurilor disponibile. Programul detaliat și harta festivalului sunt disponibile online, pe www.amintirifest.ro, www.teatrulioncreanga.ro și pe pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga. Dar și pe Timpul cireșelor, partener media al evenimentului. Hai în Parcul Kiseleff! Hai la festival! 🙂

Fii primul care comentează on "Amintiri din copilărie pe Kiseleff"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.