În București, a început Festivalul Filmului European

Cealaltă parte a speranței, o producție finlandeză în regia lui Aki Kaurismäki, este filmul cu care a început aseară, în București, ediția din acest an a Festivalului Filmului European. Evenimentul are loc în perioada 4-28 mai și se desfășoară în cinci orașe din țară – București, Iași, Târgu Mureș, Gura Humorului și Timișoara –, iar filmul regizorului finlandez va deschide peste tot programul proiecțiilor.

Bucureștiul găzduiește Festivalul Filmului European până pe 11 mai. Proiecțiile vor avea loc la Muzeul Național de Artă al României, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului – Studioul ”Horia Bernea”, Centrul Ceh, Institutul Cervantes și Spațiul Public European. Între 12 și 14 mai, festivalul se mută la Iași unde filmele vor putea fi vizionate la Casa de Cultură ”Mihai Ursachi”. În weekend-ul 19-21 mai, festivalul se ține, în paralel, la Târgu Mureș și la Gura Humorului. Cinefilii mureșeni sunt invitați la Cinematograful Arta, în timp ce humorenii sunt așteptați la Casa de Cultură din oraș. Festivalul se încheie la Timișoara, aici proiecțiile având loc între 26 și 28 mai, la Universitatea de Vest – Sala Aula Magna ”Ioan Curea” și la Grădina de vară – Capitol.

Programat anual în luna mai – când este sărbătorită și Ziua Europei (9 Mai) –, Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, sub egida EUNIC România, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene, cu sprijinul ambasadelor și centrelor culturale europene, al Muzeului Național de Artă al României, al Muzeului Țăranului Român – Cinema Muzeul Țăranului, al Institutului Francez – Cinema Elvire Popesco, al Centrului Ceh, al Institutului Cervantes, al Spațiului Public European, al Uniunii Cineaștilor din România și al Biroului de Informare al Parlamentului European. Hai la film! Hai la film european! 🙂

Fii primul care comentează on "În București, a început Festivalul Filmului European"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.