CENUȘĂREASA în PRIMĂVARA TEATRULUI pe Timpul cireșelor

CENUȘĂREASA / Regia: Bogdan Tudor Pelerin - Compania Pelerin

Compania Pelerin – companie de teatru și film, cu ofertă de spectacole pentru cei mici – pregătește o premieră. Este vorba de Cenușăreasa, un music-hall pentru copii, inspirat de celebrul basm consacrat în Europa Occidentală de Charles Perrault și Frații Grimm. Primele două spectacole se joacă pe 21 și pe 28 mai, în sala Teatrului Arca din Clubul La Scena, de pe Calea Călărașilor 55, la doi pași de Centrul Vechi al Bucureștiului.

O fată tânără trăiește o situație nefericită ce pare să nu aibă rezolvare. Orfană de mamă încă din copilărie, eroina noastră își pierde acum tatăl – plecat la război – și rămâne, la vârsta adolescenței, în grija unei mame vitrege, o femeie rea și apucătoare, preocupată doar de viitorul ei și al fetelor sale, Odette și Jeannette. Dar norocul omului e schimbător. Și uite-așa, într-o zi și-o noapte, sub privirea protectoare a unui Înger păzitor – Zâna celor buni la suflet –, lucrurile se îndreaptă și o pornesc pe drumul cel bun, iar lacrimile de supărare se transformă în lacrimi de fericire.

Pusă în scenă de regizorul Bogdan Tudor Pelerin, pe muzica originală a compozitorului Zeno Apostolache Kiss, Cenușăreasa este povestea copilului crescut în familii vitrege, necăjit continuu de frați, neglijat, tratat cu severitate ori pedepsit pe nedrept de părinți. Ea este, în același timp, istoria unei fete tinere care, trăind în lipsuri și prinsă în rutina cenușie a vieții de zi cu zi, îndrăznește să viseze și, în felul acesta, își schimbă destinul. O rază de soare și o notă de neastâmpăr aduc în poveste Melinda și Jager, doi șoricei simpatici, prietenoși și de maaaare ajutor, care ne ghidează oarecum pe firul narațiunii. Spectacolul combină jocul actorilor și interpretarea muzicală live cu proiecția video și jocul păpușilor, oferind o versiune cu totul nouă și captivantă a basmului de la care pleacă, și este primul music-hall pentru copii produs de Compania Pelerin.

CENUȘĂREASA / Regia: Bogdan Tudor Pelerin – Compania Pelerin

Fii primul care comentează on "CENUȘĂREASA în PRIMĂVARA TEATRULUI pe Timpul cireșelor"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.