Caravana CinemaTour Kids ajunge în Dolj și în Brașov

PLODDY, MAȘINA DE POLIȚIE LA DATORIE (regia: Rasmus A. Sivertsen & Rune Spaans – Norvegia)

Copiii din localitățile fără cinematograf au parte de film în luna aprilie. Astăzi, a pornit la drum CinemaTour Kids, singura caravană din România dedicată exclusiv copiilor din orașele și satele fără cinematograf. Până pe 28 aprilie, aceasta se va opri în localități din județele Dolj și Brașov unde tinerii și foarte tinerii spectatori sunt invitați la film, în cadrul unui proiect inițiat de Asociația ENKIDU, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei și realizat în parteneriat cu Institutul Norvegian de Film, Ambasada Regatului Norvegiei, Ambasada Suediei, Consiliul Județean Dolj, Consiliul Județean Brașov, Asociația Mioritics și Ford Plusauto Craiova.

”De mai bine de 20 de ani auzim doar despre cinematografe care se închid și despre case de cultură aflate într-o continuă reabilitare. Inițiativele de a facilita accesul la cultură pentru comunitățile mai puțin privilegiate sunt pur accidentale, iar acțiunile efective care să aibă ca principal target copiii din aceste zone sunt și ele evenimente rare pe agenda autorităților locale și ale inițiatorilor de proiecte”, susțin organizatorii. În acest context, caravana Asociației Enkidu continuă să proiecteze filme pentru copii în satele și comunele fără cinema. Timp de o lună, poveștile despre bucuria de a ne accepta și a ne înțelege unii pe alții, despre prietenie și curaj, despre responsabilitate și iubire vor prilejui – pentru mulți dintre spectatori – prima întâlnire cu filmul.

Primele trei ediții ale CinemaTour Kids s-au derulat în perioada iunie 2015-septembrie 2016. Filmele au ajuns în peste 30 de localități, la proiecții participând aproximativ 7.000 de copii. Anul acesta, a patra ediție aduce patru producții din cinematografia suedeză și norvegiană: Ploddy, mașina de poliție la datorie (regia: Rasmus A. Sivertsen & Rune Spaans – Norvegia), Lașul (regia: Siri Rutlin Harildstad – Norvegia), Camioane și chiftele (regia: Johan Hagelbäck – Suedia) și Boo (regia: Alicja Jaworski – Suedia). Hai la film! 🙂


PLODDY, MAȘINA DE POLIȚIE LA DATORIE
(regia: Rasmus A. Sivertsen & Rune Spaans – Norvegia)

Ploddy, mașina de poliție, trebuie să păzească cele mai mari atracții ale parcului din Bodo: o mamă vultur și oul ei. Când mama vultur este furată, Ploddy trebuie să ia în grijă puiul de vultur. Viața sa liniștită se schimbă radical, iar încercarea de a readuce mama lângă pui devine din ce în ce mai aventuroasă.

PLODDY, MAȘINA DE POLIȚIE LA DATORIE (regia: Rasmus A. Sivertsen & Rune Spaans – Norvegia)


LAȘUL
(regia: Siri Rutlin Harildstad – Norvegia)

Lui Idunn, o fetiță de șapte ani, îi este frică de întuneric. Într-o zi de iarnă, mama întârzie la serviciu. Even, fratele ei mai mare, refuză să facă pe dădaca și o șicanează cu teama ei de întuneric. În ciuda fricii și supărată pe Even, Idunn rămâne singură în casă știind că va petrece cele mai cumplite ore din viața ei, dar pune la cale și o răzbunare. Este totul așa de înspăimântător pe cât pare? Și cine este, de fapt, lașul?

LAȘUL (regia: Siri Rutlin Harildstad – Norvegia)


CAMIOANE ȘI CHIFTELE
(regia: Johan Hagelbäck – Suedia)

Acest film este despre căutarea apartenenței, despre încercări mai mult sau mai puțin izbutite de a impresiona și de a liniști chifteluțe supărate. Chiar contează aparențele și culoarea? Iată întrebarea la care se caută răspuns. Oricum ar fi însă, distracția apare când ne jucăm împreună.

CAMIOANE ȘI CHIFTELE (regia: Johan Hagelbäck – Suedia)


BOO
(regia: Alicja Jaworski – Suedia)

Boo este un iepuraș căruia îi place liniștea. Alți trei iepurași, răutăcioși, fac năzbâtii și râd de el că este prea cuminte. Totuși, când cei trei prieteni sunt atacați de un câine, Boo este cel care dă teama la o parte și vine în ajutorul lor.

BOO (regia: Alicja Jaworski – Suedia)

Fii primul care comentează on "Caravana CinemaTour Kids ajunge în Dolj și în Brașov"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.