TIC Pitic – Zilele Small Size

Dacă suntem în ultimul weekend al lui ianuarie, trecem în agendă și TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE. A treia ediție a acestui eveniment – organizat de Primăria Municipiului București și Teatrul Ion Creangă – se desfășoară în perioada 27-29 ianuarie, la Sala Mică a teatrului bucureștean, în noul spațiu de joc situat pe strada Biserica Amzei, nr. 21-23. Dedicat celor mai mici dintre spectatori – copiii între 0 și 6 ani – TIC PITIC promovează, conform comunicatului oficial, importanța educației artistice în dezvoltarea copilului, dar și beneficiile aplicării conceptului de educație timpurie prin teatru și propune un program variat de activități (spectacole, ateliere, conferințe și întâlniri), adresându-se atât copiilor, cât și părinților, educatorilor și specialiștilor implicați în educarea tinerei generații.

Timp de 3 zile, la TIC PITIC putem vedea spectacolele Teatrului Ion Creangă din programul Educaţia Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani:  Pernuța somnoroasă și Bună dimineața!, dintre producțiile recente, și Zbor prin povești și De-a Micul Prinț, dintre spectacolele deja cunoscute și îndrăgite de publicul mic și mare. În programul de duminică sunt incluși și părinții. Aceștia sunt invitați la conferința Talentul copiilor – despre aptitudini deosebite şi cum le putem descoperi, susținută de Anca Ganciu și Cătălina Hetel, doi psihoterapeuți experimentați în psihologia copilului și a relațiilor de familie. Aceasta va avea loc duminică, 29 ianuarie, și începe la ora 11.00. Pentru copiii participanților la conferință, Teatrul Ion Creangă susține, în paralel, un atelier de creativitate gratuit. Intitulat Long Tom și cufărul cu pietre prețioase, atelierul se adresează copiilor între 3 și 6 ani și este, de fapt, o expediție peste mări și țări, printre cufere pline de perle și corali, condusă de actorul-pirat Voicu Hetel.

Prima activitate cuprinsă în programul TIC PITIC-ului din acest an – care începe vineri, 27 ianuarie, la ora 11.00 – este însă dedicată celor care lucrează cu copiii și pentru copii. Învățăm prin teatru este o întâlnire între specialiști în domeniul educației timpurii, moderată de psihologul Carmen Anghelescu, la care și-au anunțat prezența și reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.

PERNUȚA SOMNOROASĂ / regia: Carmen Palcu Adam și Voicu Hetel – Teatrul Ion Creangă, București

Zilele Small Size se desfășoară anual, în ultimul weekend al lunii ianuarie, în orașe din întreaga lume, din Ljubljana până în Chongqing, din Mexico City până în Londra, din Helsinki până în Akonolinga. Aducând laolaltă copii, părinți, educatori și specialiști implicați în dezvoltarea tinerei generații, evenimentul își propune să promoveze importanța artei în viețile noastre, încă de la naștere. Zilele dedicate celor mai mici spectatori au fost sărbătorite pentru prima oară în ianuarie 2015, la inițiativa Rețelei Small Size și se desfășoară în cadrul proiectului european Small size, Performing Arts for Early Years (2014 – 2018). În România, cea de-a treia ediție a Zilelor Small Size (27-29 ianuarie 2017) este aniversată în București, prin TIC PITIC, evenimentul Teatrului Ion Creangă, dar și în Oradea, acolo unde Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria s-a alăturat membrilor Asociației Small Size, organizând în acest an – în premieră – un program special, dedicat educației timpurii.

Biletele pentru spectacole și conferința dedicată părinților sunt disponibile în rețeaua Eventim, online pe www.eventim.ro, și în magazinele partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga. Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Magdalena Coroiu – Consultant artistic: e-mail: magda.coroiu@teatrulioncreanga.ro / telefon: 0720 047 538

Fii primul care comentează on "TIC Pitic – Zilele Small Size"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.