Carina pe drumul spre casă, la Apollo111

În acest week-end, Apollo111 – cel mai nou teatru din capitală – își redeschide stagiunea pentru copii cu o premieră: Carina pe drumul spre casă, un spectacol pentru toată familia, produs în parteneriat cu 111Film. Pus în scenă de Oana Răsuceanu, pe un text propriu, spectacolul ne propune o perspectivă inedită asupra Bucureștiului, văzut prin ochii unei fetițe de 6 ani.

Carina se pierde de părinții ei într-unul din mall-urile bucureștene. Ajunsă singură pe străzile orașului, trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experiență unică, prin care reușește nu numai să descopere un București neștiut până atunci, dar să cunoască o serie de personaje care o vor însoți mai departe, în lungul ei drum spre maturizare. ”Când am început să mă gândesc la Carina – povestește Oana Răsuceanu, autoarea piesei și regizoarea spectacolului – și la drumul ei spre casă, am avut în minte imaginea mea, pe la 7-8 ani, mereu cu ghiozdanul în spate, fie în autobuz (era 178, îmi amintesc foarte clar), fie în metrou (pe ruta Eroilor – Piața Gorjului). Eram fascinată de tot ce mă înconjura. De oameni, de străzi, de sunetul metroului trecând prin tunel. Și așa am ajuns la o poveste în care un copil rătăcit, vulnerabil, timid, are parte de o călătorie specială, descoperind un oraș colorat, care conține un pic de magie, un pic de muzică și un pic de… nebunie urbană. La finalul spectacolului, sper ca spectatorii noștri foarte tineri să se simtă inspirați și să își dorească să exploreze Bucureștiul altfel, cu imaginația la înaintare”. Carina pe drumul spre casă se joacă în premieră sâmbătă (14 ianuarie), de la ora 11, un al doilea spectacol fiind programat duminică (15 februarie), de la aceeași oră. Din distribuție fac parte Irina Velcescu, Adina Lucaciu, Andrei Barbu și Adina Ștețcu. Scenografia și costumele sunt semnate de Anca Lazăr, muzica originală îi aparține lui Petre Ancuța, iar ilustrația muzicală lui Vasile Manta.

Tărâmul din Globul Fermecat – primul spectacol pentru copii produs de Apollo111 – se reia și el începând din 21 ianuarie. Inspirat de celebra poveste Crăiasa Zăpezii, a lui Hans Christian Anderssen, spectacolul regizat de Iris Spiridon s-a jucat cu sala plină în luna decembrie și îi are în distribuție pe Ioana Mărcoiu, Vlad Bîrzanu, Ana Maria Moldovan, Ghighi Eftimie și Nicoleta Lefter. Scenografia îi aparține Iulianei Vîlsan, scenograf premiat de UNITER, proiecțiile multimedia sunt asigurate de Kotki Visuals, iar muzica originală este compusă de Ghighi Eftimie. În acest început de an, spectacolul Tărâmul din Globul Fermecat se joacă de trei ori,  pe 21, 22 și 28 ianuarie, de fiecare data de la ora 11.00

Apollo111 a fost deschis în luna noiembrie 2016, în corpul B al Palatului Universul și, pe lângă o sală de spectacol, are în componența sa o sală de repetiții, agenția de casting E-Talent și un bar. Conform inițiatorilor proiectului, Apollo111 include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar și un repertoriu de teatru pentru copii. Spectacolele pe care le oferă sunt selecționate anual de către un alt director artistic. În oferta teatrală a Bucureștiului, Apollo111 va reprezenta totodată mixul perfect între vizionarea celor mai bune spectacole, clasice și contemporane, și un spațiu de comunicare între public și artiști, antreprenori din domeniul creativ și personalități din domeniul cultural.

 

Fii primul care comentează on "Carina pe drumul spre casă, la Apollo111"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.