Constituția României, explicată pe limba tinerilor

Din dorința de a oferi tinerilor adolescenți un start bun în viață, ca oameni dar și ca cetățeni, Clubul de lectură Fanbook și Constituția României pe Instagram au format CIVIC FANBOOK, un proiect de inițiativă civică, în care sunt prezentate și dezbătute drepturile și obligațiile fundamentale ale fiecăruia dintre noi, așa cum le găsim în Constituția României.

Prima întâlnire între inițiatorii proiectului și tineri va avea loc sâmbătă, pe 12 noiembrie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu unde 100 de liceeni vor discuta cu jurnalista Paula Herlo despre câteva capitole din Constituția României care se referă la libertatea de exprimare, dreptul la informare, protecția copiilor și a tinerilor și proteția mediului înconjurător. Evenimentul începe la ora 11.00, iar accesul se face pe bază de înscriere la adresa contact@csrmindset.ro și este gratuit. În plus, pe parcursul evenimentului, liceenii vor beneficia de 20% reducere la orice carte cumpărată.

Civic Fanbook-12 noiembrie, Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Civic Fanbook este o serie de evenimente destinate exclusiv liceenilor și se va desfășura în perioada noiembrie 2016 – iunie 2017, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Dezbaterile vor fi moderate de invitați speciali – personalități din zona cultural–artistică fără implicare politică, cu scopul de a împărtăși experiența lor practică, de a mobiliza liceenii să-și cunoască și să-și ceară drepturile și de a-i stimula să se implice în acțiuni civice și de voluntariat. Aceste evenimente au fost create pentru a încuraja exprimarea liberă, autoevaluarea părerilor, îmbogățirea cunoștințelor, a capacității de sinteză și de argumentare, vorbitul în public și mai ales crearea unei comunități de elevi bazate pe activități culturale și pe implicare civică.

„România trebuie rescrisă, iar eu mă simt datoare să fac asta pentru copiii mei, pentru familia mea, pentru prietenii mei și pentru cei pe care nu-i cunosc. M-am simțit de multe ori mică în fața unor situații. Am învățat legile, am învățat drepturile pe care le am și îmi face o deosebită plăcere să lupt pentru ele, să lupt pentru oamenii care sunt prea mici în fața sistemului”, a declarat înaintea acestui eveniment jurnalista Paula Herlo, senior corespondent și producător al emisiunii „România, te iubesc!”, câștigătoare a unui premiu Emmy, la secţiunea News, pentru campania ”Tu ştii ce mai face copilul tău?”.

Inițiatorii proiectului
Constituția României pe Instagram posteză, în fiecare zi, câte un articol, într-o formă vizuală prietenoasă și de impact. Această postare se adresează tinerilor, coborând din paginile de lege într-un mediu în care ei se simt confortabil, venind în lumea lor și vorbind pe limba lor.
Clubul de lectură Fanbook este un proiect pentru copii și adolescenți, inițiat în anul 2014, pentru a încuraja lectura și voluntariatul în rândul tinerilor din România. Organizatorii, Asociația CSR Mindset și Librăriile Humanitas, voluntarii și ambasadorii proiectului încurajează lectura unei cărți pe lună și interacțiunea dintre tineri și personalități culturale, prin discuții libere. Fanbook se desfășoară în București, Cluj, Brașov, Fălticeni și în comuna Cristian, iar temele abordate în cadrul întâlnirilor sunt alese din diferite domenii de activitate: artă, literatură, istorie, civism, astronomie, biologie, fizică. În 20 noiembrie, acest proiect – ce implică adolescenți și profesori voluntari, bucurându-se, în același timp, de susținerea părinților și a companiilor partenere, se va lansa și în Sibiu.

Mai multe informații despre CIVIC FANBOOK puteți afla accesând pagina de Facebook a Clubului de lectură Fanbook și Constituția României pe Instagram (https://www.instagram.com/constitutiaromaniei/)

CIVIC FANBOOK - Librăria Humanitas de la Cișmigiu. 12 noiembrie

 

Fii primul care comentează on "Constituția României, explicată pe limba tinerilor"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.