Cursuri de dans contemporan pentru copii la CNDB

Pe 17 octombrie, Centrul Național al Dansului din București a reluat cursurile de dans contemporan pentru juniori. În această toamnă, CNDB oferă două cursuri de dans pentru copii cu vârste cuprinse între 6–8 ani şi 9–11 ani. Pentru prima grupă de vârstă, modulul este susținut de coregrafa Catrinel Catană, în perioada 18 octombrie–6 decembrie 2016, în timp ce coregrafa Simona Paraschivu va coordona modulul destinat copiilor între 9 şi 11 ani, în perioada 17 octombrie–5 decembrie 2016. Ambele cursuri se vor desfășura săptămânal, pe parcursul a opt întâlniri, și se vor încheia printr-un spectacol-prezentare susținut de copii sub îndrumarea coregrafului. Cursurile ținute de Catrinel Catană sunt programate în fiecare marţi, între orele 17.30 şi 18.30, iar cele ale Simonei Paraschivu au loc în fiecare luni, în acelaşi interval orar.

Cursurile pentru copii organizate de CNDB îi ghidează pe cei mici către principiile de bază ale dansului contemporan. Ele abordează activități de mișcare creative, dezvoltă abilități fizice, ritmice și de coordonare, stimulând luarea de decizii și exprimarea la alt nivel decât cel verbal. Aceste cursuri încurajează participanții atât spre exprimarea individuală, cât și spre coordonarea și colaborarea cu ceilalți, prin activități de grup, şi sunt construite pentru a facilita înțelegerea principiilor dansului contemporan prin exerciții creative care dezvoltă abilitatea de a comunica, flexibilitatea și coordonarea. Taxa pentru oricare dintre cele două module este de 300 lei. Ea poate fi achitată online pe kompostor.ro sau poate fi plătită la sală, la începerea cursului – fie integral, la prima oră de curs, fie în două tranșe. În cazul fraților, unul dintre abonamente beneficiază de o reducere de 20%. Prețul unei ședințe individuale este de 50 lei. Toate întâlnirile se desfășoară la sediul CNDB din B-dul Mărășești 80-82 (Sala Stere Popescu). Înscrieri se fac la adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0729 902 506 (Contact: Ana Papadima, Consultant artistic). Tot aici puteți afla și alte informații despre oferta CNDB.

Cursuri de dans contemporan pentru copii între 6 și 8 ani la CNDB

Catrinel Catană este coregraf și profesor de dans. Susține cursuri și ateliere de dans pentru copii în grădinițe, școli și organizații neguvernamentale, înțelegând în profunzime și descifrând importanța mișcării și a jocului în viața lor. Catrinel Catană a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, la secția Coregrafie, și are un master în „Artă Coregrafică”. Despre cursul ei, Catrinel spune: „Cel mai important element este joaca; ne jucăm, ne jucăm dansând și mișcându-ne armonios. Inventăm, învățăm propriul mod de a ne bucura de mișcare, de a comunica altfel. Urmărim cu atenție ce este în jurul nostru și cultivăm reacții sincere”.

Simona Paraschivu este coregrafă, dansatoare și profesoară de balet și dans contemporan la Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali” din București. Simona a absolvit Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali”, apoi UNATC-ul la secția Coregrafie și Masterul în Coregrafie în cadrul aceleiași instituții. Simona Paraschivu îşi descrie astfel metoda: „Ne jucăm și improvizăm pentru a descoperi corpul uman și pentru a spune și crea povești. Explorăm și concepem idei într-un cadru artistic, mizând mult pe senzații. Prin jocuri și exerciții de mișcare, copiii își exprimă liber imaginația, devenind realizări personale creative”.

Cursuri de dans contemporan pentru copii între 9 și 11 ani la CNDB

Fii primul care comentează on "Cursuri de dans contemporan pentru copii la CNDB"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.