100, 1.000, 1.000.000 de povești!

Lumea este un nor cu povești. Le asculți, le citești, le privești, dar cel mai interesant este să le trăiești. La început de octombrie, Teatrul Ion Creangă din București aduce noi spectacole și aventuri gata de trăit și de povestit mai departe, în cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”. Conceput ca un program complex de educație și culturalizare a celor mai tineri spectatori, festivalul are loc în perioada 1-8 octombrie, în București, și reunește peste 50 de evenimente dedicate copiilor, părinților și educatorilor, dar și profesioniștilor din domeniul teatrului pentru copii. Timp de o săptămână, publicul este invitat să urmărească producțiile programate – o selecție diversificată de spectacole de teatru dramatic, liric, teatru-dans, pantomimă și spectacole senzoriale pentru bebeluși, susținute de 23 de teatre și companii teatrale din 9 țări – și să participe la evenimentele conexe propuse anual de Teatrul Ion Creangă: ateliere pentru copii, workshop-uri pentru artiști, conferințe sau dezbateri.

DE-A MICUL PRINŢ / regia: Ioana Petre - Teatrul Ion Creangă, Bucureşti

DE-A MICUL PRINŢ / regia: Ioana Petre – Teatrul Ion Creangă, Bucureşti

Printre participanții la această ediție se numără artiști din Italia (Teatrul Principio Attivo, La Baracca – Testoni Ragazzi, Teatrul Scarlattine, Teatrul Belcan), Spania (Compania Da.Te Danza, Teatrul Paraiso), Franța (Compania Act2), Belgia (Teatrul De Spiegel), Polonia (Teatrul de animație din Poznan), Finlanda (Compania de Dans Auraco), Grecia (Teatrul de păpuși Hop Signor) și Israel (Teatrul Nephesh și Teatrul Svironi). Programul este completat de reprezentații susținute de 10 teatre, companii independente și asociații culturale din România: Opera Comică pentru Copii, Teatrul de Animație Țăndărică, Compania Hopa-Trop, Asociația Punctart, PETEC – Asociația pentru Teatru și Carte și Teatrul Ion Creangă (București), Teatrul de Păpuşi „Gulliver” (Galați), Teatrul Municipal „Csíki Játékszín” (Miercurea Ciuc), Teatrul „Regina Maria” – Trupa Arcadia (Oradea) și Reactor de creație și experiment – Mini Reactor (Cluj Napoca).

FAPTE VITEJEȘTI / regia: Selma Dragoș - PETEC (Asociația pentru Teatru și Carte)

FAPTE VITEJEȘTI / regia: Selma Dragoș – PETEC (Asociația pentru Teatru și Carte)

Un veritabil laborator de teatru și povești, reprezentativ pentru nivelul atins de artele spectacolului pentru copii pe plan internațional, Festivalul ”100, 1.000, 1.000.000 de povești” are o structură competițională, oferind anual premii pentru cele mai valoroase producții și cele mai bune interpretări actoricești. Premiile acestei ediții vor fi acordate de către un juriu internațional alcătuit din: Yvette Hardie (Președinte ASSITEJ – Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret), Lali Morris (producător și regizor), Vava Ștefănescu (coregraf și manager – Centrul Național al Dansului București), Octavian Saiu (cercetător și critic de teatru) și Andrei & Andreea Grosu (regizori – Unteatru). Deschiderea oficială este programată sâmbătă, pe 1 octombrie, la ora 18.00, cu spectacolul de teatru-dans „Zbor prin povești”, o producție a Teatrului Ion Creangă. Reprezentația este găzduită de Teatrul de Comedie – Sala Nouă, teatru partener al festivalului, alături de Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Palatul Național al Copiilor, Teatrul de Animație Țăndărică și Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. Numărul spațiilor partenere este completată de o serie de unități școlare din Capitală, la sediul cărora Teatrul Ion Creangă organizează în regim gratuit ateliere de creativitate pentru elevi.

HAPCIU ÎN RE MAJOR / regia: Cristian Mihăilescu - Opera Comică pentru Copii, București

HAPCIU ÎN RE MAJOR / regia: Cristian Mihăilescu – Opera Comică pentru Copii, București

Programul Festivalului și mai multe informații despre spectacolele invitate sunt disponibile pe www.fitc.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga. Biletele au fost puse în vânzare în rețeaua Eventim, pe www.eventim.ro, la sediul magazinelor partenere (Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Cărturești și Humanitas) și la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă, aflată în Piața Amzei, nr. 13, tel: 0767.934.374. Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Anca Scurtu (Coordonator PR), e-mail: anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro / tel: 0723.513.338.


FITC 2016 // Organizator: Teatrul Ion Creangă // Finanțator: Primăria Municipiului București // Parteneri internaționali: Small Size, Performing Arts for Early Years; Creative Europe // Cu sprijinul: ICR; UNITER; Ambasada Statului Israel // Parteneri: Teatrul Excelsior; Centrul Național al Dansului București; Opera Comică pentru Copii; Teatrul de Comedie; Teatrul de animație Țăndărică; Institutul Polonez; Casa de Balet; Eventim; Editura Pandora; Editura Arthur; Sloop; Copper’s Pub; Montessano; Flying Colours; Victoria Dance Studio // Partener media oficial: TVR // Parteneri media: Blitz TV; RFI România; București FM; RRC; Radio Clasic; Yorick; Observatorul Cultural; Agerpres; Evenimentul Zilei; Smart Woman; Revista Parents; Șapte Seri; Business Review; artline.ro; IQool; Gokid; Copilul.ro; 9vremparinti.ro; Macmackids; Gradinitebucuresti.ro; Calendarul copiilor; Gradinite.com; Clubul bebelușilor; Melc Codobelc; Timpul cireșelor, Suntmamica.ro, Anidescoala.ro // Eveniment susținut de: Itsy Bitsy // Monitorizare media: mediaTRUST // Festival desfășurat sub egida ASSITEJ – Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret și EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe.

afiș festivalul Internațional de Teatru ”100, 1.000, 1.000.000 de povești” 2016

Fii primul care comentează on "100, 1.000, 1.000.000 de povești!"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.