Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret ”Imaginarium” 2018

Teatrul Toma Caragiu din Ploiești ne invită la festival. Mai exact, la prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret ”Imaginarium”, organizat de teatrul ploieștean, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești și cu Asociația Viitor Art. Evenimentul se desfășoară între 21 și 27 mai, iar spectacolele vor avea loc în sala și în foaierul Teatrului Toma Caragiu și la Teatrul pentru Copii.

Programul festivalului cuprinde 15 producții pentru publicul tânăr și foarte tânăr, din care 13 sunt spectacole românești din: Oradea – Trupa Arcadia a Teatrului ”Regina Maria”, Timișoara – Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin”, Cluj-Napoca – Teatrul de Păpuși ”Puck”, Târgu Mureș – Teatrul pentru Copii și Tineret ”Ariel”, Brașov – Teatrul Arlechino, Sibiu – Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gong”, Galați – Teatrul de Păpuși ”Gulliver”, Ploiești – Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret ”Imaginario” și București – Teatrul Ion Creangă, Teatrul de Animație Țăndărică, Teatrul Excelsior și Asociația PunctArt. Alte două spectacole din programul primei ediții a Festivalului Imaginarium vor fi susținute de trupa Teatrului Municipal de Păpuși ”Guguță” din Chișinău (Republica Moldova) și de actrița Anita Bertolami din Elveția.

Pe lângă spectacole, organizatorii ne propun și 3 ateliere pentru copii, în foaierul Teatrului Toma Caragiu. Unul este atelierul de improvizație susținut de actorul George Liviu Frîncu, pentru copii între 7 și 10 ani. Celelalte două sunt atelierele de creație, pentru copii peste 6 ani, coordonate de Crina Manolache și Alin Teglaș (Devla Accessories), în care cei mici vor învăța câte ceva despre tehnica împâslirii, dar și despre reciclarea creativă. Părinții sunt și ei invitați la o activitate, workshop-ul de parenting – Cum e să fii tată? –, susținut de Daniel Osmanovici în Sala ”Ion Baciu” a Filarmonicii Paul Constantinescu.

Conform organizatorilor, Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret „Imaginarium” se dorește a fi un program complex de educație teatrală, de culturalizare și de formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul spectacolelor de teatru, al întâlnirilor și atelierelor de teatru. Dedicat publicului tânăr și foarte tânăr, Festivalul Imaginarium se adresează, în egală măsură, profesioniștilor din lumea teatrului pentru copii, dar și dascălilor, părinților și specialiștilor din diferite domenii de activitate implicați în educarea tinerei generații.
Hai la teatru! Hai la Festivalul Imaginarium! 🙂


VRĂJITORUL DIN OZ | Regia: Daniel Stanciu – Teatrul de Animație pentru Copii și Tineret ”Imaginario”, Ploiești | Foto: Maria Ștefănescu


Fii primul care comentează on "Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret ”Imaginarium” 2018"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.