TIC PITIC – Zilele Small Size

Artele nu țin cont de vârstă, ci de curiozitate! Cu acest slogan începe TIC PITIC-Zilele Small Size, un eveniment organizat de Teatrul Ion Creangă, între 29 şi 31 ianuarie, la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti (CNDB). Aflat anul acesta la a doua ediţie, TIC PITIC se adresează celor mai tineri dintre spectatori, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 6 ani, dar şi părinţilor, şi promovează importanța și beneficiile Educației Timpurii prin Teatru. Programul evenimentului (pe care îl găsiţi mai jos) cuprinde trei spectacole pentru copii între 3 şi 6 ani, din repertoriul teatrului bucureştean – De-a Micul Prinţ, Zbor prin poveşti şi Fără frică şi un spectacol invitat, Mic sau Mare? – o producţie a Trupei Arcadia de la Teatrul Regina Maria din Oradea, pentru juniorii care nu au încă 3 ani. La rândul lor, părinții sunt invitați sâmbătă, 30 ianuarie, la ora 11.00, să participe la conferința Cât de mult e prea mult? Educația – între dorințele părinților și nevoile copiilor, susţinută de psihoterapeutul Cătălina Hetel, în calitate de moderator, şi invitata Anca Ganciu, psiholog specializat în psihoterapie familială. Părinții sunt aşteptaţi să participe la conferință împreună cu copiii lor, pentru aceștia fiind organizat, în regim gratuit, atelierul Făină, apă, sare – ce să fie oare?, coordonat de actorii Voicu Hetel şi Andra Mirescu.

MIC SAU MARE? / regia: Nagy Viktoria - Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maris din Oradea

MIC SAU MARE? / regia: Nagy Viktoria – Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maria, Oradea

Totodată, Teatrul Ion Creangă organizează – în premieră, în cadrul acestui eveniment – un workshop pentru artiști. Programat vineri, 29 ianuarie, de la ora 11.00, atelierul Teatrul pentru copii între 0 și 6 ani – un punct de plecare este susținut de actorii Carmen Palcu Adam și Voicu Hetel și se adresează tinerilor artiști interesați să îşi dezvolte competențe specifice în domeniul artelor spectacolului pentru copii. Evenimentul Zilele Small Size se înscrie în activitatea extinsă a proiectului internațional Small Size, performing arts for early years, finanțat în cadrul Programului Europa Creativă 2014-2018. Evenimentul este organizat anual, în ultimul week-end din luna ianuarie, în numeroase orașe din lume. Anul acesta, activitățile au loc simultan în 30 de teatre, de pe 3 continente, pentru a crea un eveniment mondial unic.


TIC PITIC-Zilele Small Size 2016 – program

Vineri, 29 ianuarie
11.00–15.00
Workshop pentru artiști: Teatrul pentru copii între 0 și 6 ani – un punct de plecare (coordonatori: Carmen Palcu Adam și Voicu Hetel; consultant: Cătălina Hetel, psihoterapeut)
18.00–18.30
Spectacol pentru copii între 0 şi 3 ani: Mic sau Mare?
Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maria din Oradea

Sâmbătă, 30 ianuarie
11.00–13.00
Conferință pentru părinți: Cât de mult e prea mult? Educația – între dorințele părinților și nevoile copiilor (moderator Cătălina Hetel, psihoterapeut; invitată: Anca Ganciu, psiholog) & Atelier de creativitate pentru copii între 3 şi 6 ani: Făină, apă, sare – ce să fie oare? (coordonatori: Voicu Hetel și Andra Mirescu)
17.00–17.30
Spectacol pentru copii între 3 şi 6 ani: Fără frică – Teatrul Ion Creangă
19.00–19.30
Spectacol pentru copii între 3 şi 6 ani: Fără frică – Teatrul Ion Creangă

Duminică, 31 ianuarie
11.00–11.40
Spectacol pentru copii între 3 şi 6 ani: Zbor prin povești – Teatrul Ion Creangă
13.00–13.40
Spectacol pentru copii între 3 şi 6 ani: Zbor prin povești – Teatrul Ion Creangă
17.00–17.45
Spectacol pentru copii între 4 şi 6 ani: De-a Micul Prinț – Teatrul Ion Creangă
19.00–19.45
Spectacol pentru copii între 4 şi 6 ani: De-a Micul Prinț – Teatrul Ion Creangă

ZBOR PRIN POVEŞTI / regia: Violeta Dincă - teatrul Ion Creangă, Bucureşti

ZBOR PRIN POVEŞTI / regia: Violeta Dincă – Teatrul Ion Creangă, Bucureşti

Fii primul care comentează on "TIC PITIC – Zilele Small Size"

Lasă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi divulgată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.